Pakistan'dan olaylı seçim! Ordudan açıklama! Dışişleri'nden ABD, İngiltere ve AB'ye tepki

Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, ülkedeki olaylı seçimlere ilişkin konuştu.

GİRİŞ 10.02.2024 18:11 GÜNCELLEME 10.02.2024 18:11
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, Pakistan'ın çeşitlilik arz eden yönetim yapısı ve çoğulculuğunun "tüm demokratik güçlerden oluşan birlik hükümeti tarafından iyi şekilde temsil edileceğini" belirtti.

'DOKUNUŞA İHTİYAÇ VAR'

Orgeneral Munir, 8 Şubat'taki seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, halkın, Pakistan'a yakışmayan anarşi ve kutuplaşma siyasetinden uzaklaşması için "sağlam ellere ve iyileştirici bir dokunuşa" ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Pakistan'ın çeşitlilik arz eden yönetim yapısı ve çoğulculuğunun "tüm demokratik güçlerden oluşan birlik hükümeti tarafından iyi şekilde temsil edileceğini" kaydeden Munir, siyasi liderlerin kişisel çıkarlarını bir kenara bırakarak, yönetme ve halka hizmet etme çabalarını birleştirmeleri gerektiğine işaret etti.

ORDU, GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Orgeneral Munir'in açıklaması, eski Başbakan Navaz Şerif'in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ile Bilaval Butto Zerdari'nin liderliğini yaptığı Pakistan Halk Partisi (PPP) arasında Lahor'da koalisyon kurmak için düzenlenen görüşmelerin ardından geldi.

Ülkede 5 yıl yasama görevini yürütecek Pakistan Ulusal Meclisi ve eyalet meclislerinin seçimi için yerel saatle 8 Şubat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de sona ermişti.



PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ! ABD, İNGİLTERE VE AB'YE TEPKİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığınca, 8 Şubat'ta düzenlenen seçimlere yönelik ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) açıklamalarına tepki gösterilerek, "Dostlarımızın yapıcı tavsiyelerine değer versek de seçim süreci tamamlanmadan olumsuz yorum yapmak ne yapıcı ne de objektiftir." açıklamasında bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki genel seçimlere ilişkin bazı ülke ve kuruluşların açıklamalarının not edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Ne seçim sürecinin karmaşıklığını hesaba katan ne de on milyonlarca Pakistanlının oy kullanma hakkını özgürce ve coşkulu şekilde kullandığını kabul eden bu açıklamalardan bazılarının olumsuz tonu bizi şaşırttı." ifadesine yer verildi.

Söz konusu açıklamaların, Pakistan'ın genel seçimleri "barışçıl ve başarılı şekilde düzenlediği" ve "öncelikle dış destekli terörizmden kaynaklanan ciddi güvenlik tehditleriyle uğraştığı inkar edilemez gerçeği"ni göz ardı ettiği belirtilen açıklamada, "Bazı ifadeler gerçek bile değildir. Ülke genelinde internet kesintisi yaşanmadı. Seçim gününde terör olaylarını önlemek için yalnızca mobil hizmetler, bir gün süreyle durduruldu." bilgisi paylaşıldı.

ABD, İngiltere ve AB, Pakistan'daki seçimlere ilişkin "endişelerini" dile getiren açıklamalar yapmış, seçim sonuçlarının soruşturulması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Haydi Pakistan inşallah yeniden İmran han
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    Pakistan Ordusunun içinde Amerikan taraftarları var! O hainleri Temizlemek gerek. Bütün bu Kaosa sebeb olan Pakistan Ordusunun içindeki Çürük Elmalar.!
    Cevapla
  • Dede 2 ay önce Şikayet Et
    İçeri attirdikları İmren Han önde çıkınca paçaları tutştu. Yani diyorlar ki bunlara neden engel olmadınız. Bence engellemelere ve hilelere rağmen İmren Han bu kadar oy almıştır. Gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çin dan Kaan a pumpaliyan dolarin etkisi olmuş!
    Cevapla
  • Berk 2 ay önce Şikayet Et
    Emperyalist Batının ,Pakistan ve bizim gibi ülkelerde millet iradesine tecavüz için son noktada devreye giren iki aparatı var:Yüksek mahkeme ve Ordu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu