BAE'den İsrail açıklaması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), uluslararası topluma, İsrail'in yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah kentine yönelik olası kara saldırılarının sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 10.02.2024 22:36 GÜNCELLEME 11.02.2024 09:44
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Refah'a olası kara saldırısı planından ve bunun insani yansımalarından derin endişe duyulduğu belirtildi.

Refah'a yönelik kara harekatının daha fazla masum sivilin ölümüne neden olacağı ve Gazze'nin içinde bulunduğu insani felaketi daha da kötüleştireceğine ilişkin uluslararası topluma yönelik uyarı niteliğindeki açıklamada, kardeş Filistin halkının tehcir edilmesinin ve uluslararası hukuka aykırı her türlü uygulamanın kesin bir şekilde kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası camiaya, Filistin topraklarındaki durumun daha da kötüleye gitmemesi için çaba gösterilmesi ve bölgenin yeni bir şiddet ve istikrarsızlığa sürüklenmemesi çağrısı yapıldı.

Ayrıca BAE'nin, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve iki devletli çözüm için müzakerelere yeniden başlanmasını desteklediği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • Nurten 2 ay önce Şikayet Et
    Bu zalim,lanetlenmiş siyonistlerin yaptığı zulüm,dünyanın sessizliği,özellikle Arap ve Müslüman dünyasının sessizliği iman sahibi müslümanlar olarak artık vicdanımız kaldırmıyor!!
    Cevapla
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Savaş başından bu yana maddi olarak itraile o kadar yardım ettiler şimdide kalkmış laf olsun diye konuşuyorlar. Allah'ım tez zamanda helak etsin müslüman kanına giren tüm zalimleri...
    Cevapla
  • Âmiiiin 2 ay önce Şikayet Et
    Âmin
    Cevapla
  • Cemil Serbest 2 ay önce Şikayet Et
    Bizde sizleri kınıyoruz.
    Cevapla
  • Efsane 2 ay önce Şikayet Et
    Sadece bu konuda konuşmadı demesinler diye kınama yapmış icraat yok. Liderler konuşmak için konuşuyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sizler ancak konuşun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!