İsrail'in Hamas şaşkınlığı: Bu kadar çok bilgiyi nereden edindi?

İsrail ordusunun, 7 Ekim öncesinde Hamas tarafından yoğun bir karşı casusluk operasyonuna maruz kaldığı yönünde ciddi bir endişe olduğu iddia edildi.

İsrail'in Hamas şaşkınlığı: Bu kadar çok bilgiyi nereden edindi?
İsrail'in Hamas şaşkınlığı: Bu kadar çok bilgiyi nereden edindi?
GİRİŞ 11.02.2024 18:58 GÜNCELLEME 11.02.2024 18:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Hayom Gazetesi, Askeri İstihbarat Dairesinden (AMAN) ismini vermediği üst düzey bir subayın konuya ilişkin açıklamalarını haberleştirdi.

"Hamas'ın, savaş öncesinde İsrail ordusuyla ilgili karşı casusluk operasyonu yürüttüğü yönünde ciddi endişeler var." ifadelerini kullanan subay, Hamas'ın, İsrail ordusunun en gizli kademelerinde olup bitenler hakkında bu kadar çok bilgiyi nereden edindiğinin soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı özel kuvvetlerin, İsrail ordusuna ait ve ordu içinde bile gizli tutulan çok hassas noktalar hakkında bilgisi olduğunu ifade eden subay, "Komutanlar bu bilgileri arkadaşlarına bile vermezler. Hamas'ın bu bilgilere nasıl ulaştığını öğrenmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Subay, Hamas'ın planları hakkında bilgi toplaması ve aynı zamanda karşı casusluğa engel olması gereken ancak bunu başaramayan İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'in (Şabak) de dahil olduğu bir çifte istihbarat zafiyeti yaşandığını savundu.

"Artık Hamas'ın, hakkımızda çok şey bildiğini biliyoruz. Nasıl olduğunu hala bilmesek de geniş çaplı bir karşı casusluğun yapıldığıyla ilgili ciddi sebepler var. Hamas'a yardım edenler de olmuş olabilir." diyen subay, bu konunun savaş sonrasında mutlaka soruşturulması gerektiğini dile getirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yok olacaksın İsrail vu dünyanın belası
    Cevapla
  • İso 2 ay önce Şikayet Et
    yer. yarıl. haber. verir. , yer. sarsılır. insan. oğlu. ne. oluyor. der. SİZ. LANETLİLERDE. NE. OLUYOR DERSİNİZ
    Cevapla
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Yok yok sizlerden öyle hain çıkmaz siz birlik olmayı çok iyi biliyorsunuz çıkarsa bizden çıkar ne yazık biz becemeyiz öyle şeyleri
    Cevapla
  • Tuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    "Filistinde görünenden fazlasını yapıyoruz" Tayyip Erdoğan 2 ay önce. Eceliniz geliyor siyonist alçaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu