Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze için bekleyen yardımlara bugün de izin verilmedi

Filistin Kızılayı, bugün, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye hiçbir yardım tırının girmediğini açıkladı. 7 Ekim'den önce abluka altındaki Gazze'ye günde yaklaşık 600 tır giriş yapıyordu.

Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze için bekleyen yardımlara bugün de izin verilmedi
Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze için bekleyen yardımlara bugün de izin verilmedi
GİRİŞ 19.02.2024 22:44 GÜNCELLEME 19.02.2024 23:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Refah Sınır Kapısı'ndan yardım girişlerinde bugün de sorun yaşandı. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, bugün Refah'tan hiçbir tırın giriş yapmadığı, Kerm Ebu Salim'den ise 9 tırın girdiği ifade edildi.

KERM EBU SALİM SINIR KAPISI'NDAN SADECE 123 TIRA İZİN VERİLDİ

Filistin Kızılayından dün yapılan açıklamada, İsraillilerin, Mısır ile İsrail arasındaki Nitzana Sınır Kapısında (El-Uca) düzenlediği ve yardım tırlarının denetlenmesini engelleyen gösterileri nedeniyle Refah'tan hiçbir tırın giriş yapmadığı, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan ise 123 tırın girdiği aktarılmıştı.

Filistin Kızılayı şubat başında yaptığı açıklamada, 21 Ekim-1 Şubat tarihleri arasında Gazze-Mısır arasındaki Refah ve Gazze-İsrail arasındaki Kerm Ebu Salim sınır kapılarından günlük ortalama 95 tırın geçiş yaptığını dile getirmişti.

7 EKİM ÖNCESİ GÜNDE 600 TIR GİRİŞ YAPIYORDU

İsrail'in saldırıları öncesinde Gazze'ye günde yaklaşık 600 tır giriş yapıyordu.

İsrail'deki aşırı sağcı siyasilerin tabanını oluşturan gruplar, zorunlu açlığa maruz bırakılan, temiz suya ulaşamayan ve barınma krizi yaşayan Filistinliler için Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardımların engellenmesi amacıyla protestolar düzenliyor.

İSRAİL HALKININ YÜZDE 72'Sİ GAZZE'YE YÖNELİK YARDIMLARA İZİN VERİLMESİNE KARŞI

İsrail merkezli "Kanal 12" televizyonunun yaptığı bir ankete göre, İsraillilerin yüzde 72'si, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirler geri getirilmeden Gazze'ye insani yardım gönderilmesine karşı çıkıyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Abdulkadir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün zalimleri kahhar ismi ile kahr-ü perişan etsin
    Cevapla
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • kartopu gibi 2 ay önce Şikayet Et
    Öfke bir yuvarlanan kartopu gibi büyüdü. Dünya milletleri siyonizime karsi savasmaya hazir. Sadece bir kivilcima bakar!
    Cevapla
  • ismailbey 2 ay önce Şikayet Et
    azgın terörist devlet hukuk tanmaz bm kararlarını tanımaz natoyu takmak ululslararası mahkemeyi takmaz demekki tün dünyayı satın altı bu köpekler şimdi avrupa amerika sınfta kaldı o ağzında gevelediği demokrasi insan hakları din ve vicdan hürriyeti bitti artık maskeleri düştü fikirleri havada kaldı bilinki türkün türkten başka dostu yok......
    Cevapla
  • Dss 2 ay önce Şikayet Et
    Birakinda siviller rafah tan gazze den ciksin ölmesin gazze düstü zaten
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail terörist devleti, kendi sonunu hazırlıyor. On yıl olmadan kahrul perişan olacaksın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...