Elbisesi yüzünden kadının kafasını keseceklerdi

Pakistan'da bir kadının elbisesindeki Arapça yazıyı Kur'an ayeti sanan bir grup, kadının kafasını kesmek istedi. Polisin araya girmesiyle kadın kurtarılırken, elbisenin üzerindeki yazının "tatlı" anlamına geldiği belirtildi.

Elbisesi yüzünden kadının kafasını keseceklerdi
Elbisesi yüzünden kadının kafasını keseceklerdi
GİRİŞ 27.02.2024 10:26 GÜNCELLEME 27.02.2024 11:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın Lahor kentinde bir grubun, üzerinde "küfür" yazdığını iddia ederek bir kadının başını kesmekle tehdit ettikleri anın görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Görüntülerde onlarca öfkeli adam, restoranda oturan bir kadının elbisesindeki "halwa" yani "tatlı" anlamına gelen Arapça yazıyı Kur'an ayetleri sanarak restoranın etrafını sardı.

KAFASININ KESİLMESİ İSTENDİ

Yaşananlardan dolayı aşırı derecede korktuğu görülen kadın, olay yerine gelen polisler eşliğinde restorandan elbisesi değiştirilmiş şekilde sağsalim çıkarıldı. Öfkeli kalabalığın sloganlar atarak, kadının kafasını kesmekle tehdit ettiği belirtildi.

"YAZILAR KUR'AN AYETİ DEĞİL"

Kadını restorandan çekip çıkaran polis memuru, "Aslında kimse tişörtte ne yazdığını bilmiyordu." dedi. Arapça bilen biri, kadının elbisesindeki yazıların Kur'an ayetleri olmadığını ve kadının masum olduğunu söyledi.

"YANLIŞ ANLAŞILACAĞINI DÜŞÜNEMEDİM"

Karakolda üzgün olduğunu ve kimseyi gücendirmek istemediğini belirten kadın, insanların Arapça metni Kur'an'dan bir cümleymiş gibi yanlış anlayacaklarını düşünemediğini ve bir daha asla böyle bir elbise giymeyeceğini dile getirdi.

Söz konusu elbisenin, Suudi Arabistan merkezli bir butik tarafından tasarlandığı ortaya çıktı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • nasri 2 ay önce Şikayet Et
    Cehalet başa bela....
    Cevapla
  • Uyarıcı 2 ay önce Şikayet Et
    Başka bir olay olabilir. Yanlış haber olabilir.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Tesettur , örtünmek herkese farz.
    Cevapla
  • Fenasi 2 ay önce Şikayet Et
    Üzerinde yazılan ingilizce, arapça veya başka dil de olsa anlamını bilerek giymek gerekir. Bazen ingilizce eşşek, maymun gibi yazıları bilmeden giyenler olabiliyor.Bu elbisedeki yazıda helva yazıyor, bu kadın kendini helva gibi hissetmiş galiba.
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Yinede o elbiseyle dolaşılır mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar