ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Schumer’dan İsrail’de erken seçim çağrısı

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail’de erken seçim çağrısında bulundu.

GİRİŞ 14.03.2024 19:50 GÜNCELLEME 14.03.2024 21:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 160 gündür devam ederken, ABD’li yetkililerden İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor.

"NETANYAHU ARTIK İSRAİL'İN İHTİYAÇLARINA UYGUN DEĞİL"

Yahudi kökenli ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Senato kürsüsünde yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, "Netanyahu koalisyonu 7 Ekim'den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun değil. O zamandan bu yana dünya kökten değişti ve İsrail halkı şu anda geçmişe takılıp kalmış bir yönetim tarafından boğuluyor" dedi.

"NETANYAHU BEN-GVİR GİBİ AŞIRI SAĞCILARLA KOALİSYONA HİREREK YOLUNU KAYBETTİ"

Aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i eleştiren Schumer, “Netanyahu, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi aşırı sağcılarla koalisyona girerek yolunu kaybetti” dedi.

"ABD'NİN MEVCUT GİDİŞATI DEĞİŞTİRMEK İÇİN İSRAİL POLİTİKASINI ŞEKİLLLENDİRMEDE DAHA AKTİF ROL OYNAMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİ KALMAYACAKTIR"

Schumer, "Eğer Başbakan Netanyahu'nun mevcut koalisyonu savaş sona erdikten sonra da iktidarda kalır ve ABD'yi sınayan tehlikeli ve tahrik edici politikalar izlemeye devam ederse, ABD'nin mevcut gidişatı değiştirmek için İsrail politikasını şekillendirmede daha aktif bir rol oynamaktan başka seçeneği kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

SCHUMER'DEN İSRAİL'DE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

ABD tarihinde seçilmiş en üst düzey Yahudi yetkili olarak bilinen Schumer, "Bir demokrasi olarak İsrail'in kendi liderlerini seçme hakkı vardır ve bırakalım taşlar yerine otursun. Ancak önemli olan İsraillilere bir seçenek sunulmasıdır. İsrail'in 7 Ekim'den sonraki geleceği hakkında yeni bir tartışma yapılmalı. Bence bu en iyi şekilde bir seçim yapılarak gerçekleştirilebilir" dedi.

Schumer, kimsenin Netanyahu'dan şiddet döngüsünü kırmasını ve iki devletli çözümü desteklemesini beklemediğini belirtti.

İSRAİL MUHALEFET LİDERİ: "SCHUMER'İN KONUŞMASI, NETANYAHU'NUN ABD'DE İSRAİL'İN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNİ BİRER BİRER KAYBETTİĞİNİN KANITI"

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik eleştirilerine devam ediyor.

Lapid, yaptığı açıklamada, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Schumer’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yaptığı konuşmaya değinerek, “Senatör Chuck Schumer'in konuşması, Netanyahu'nun ABD'de İsrail'in en büyük destekçilerini birer birer kaybettiğinin kanıtı, daha da kötüsü, bunu bilerek yapıyor. Netanyahu, savaşı kazanma ve İsrail'in güvenliğini koruma yönündeki ulusal çabalara ağır zarar veriyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Vatandaş Can 1 ay önce Şikayet Et
    Bu soykırımın asıl sorumlusu ABD' dir. Aziz züntikam olan Rabbime havale ediyorum. İnsanlığın baş belaları
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Vay 2 yüzlü terörist abd vayy.. Bu kadar mazlum ve masum katledilirken terörist izraile silah yağdırdı.. Şimdi seçimler geldi diye algı yapıyo..
    Cevapla
  • Gazze'm 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım ben birşey yapamıyorum, sen birşey yap artık.
    Cevapla
  • abd fitnesi 1 ay önce Şikayet Et
    abd şeytanı filistine Yardım adı altında lisraile liman inşa edecek amaç denizden ticaret imlkanı sağlamak zaten binlerce müslüman bu yüzden öldürüldü yahudinin limanı yapılsın diye yoksa binlerce insanı ordan çıkarmaları imkansızdı savaşı bahane ettiler
    Cevapla
  • Reşo 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimiz ve küçük çocukların şehit oluşlarını seyrederken kahroluyorum elimden birşey gelmiyor allahım sen affet bizleri elimden kalbimden duadan başka birşey gelmiyor. Allahım sen affet bizleri aciz ezilmiş bir haldeyiz tarifsiz acılar içindeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü