İsrail Katar'daki heyetini geri çağırdı

İsrail, Hamas'ın "aşırı talepleri" gerekçesiyle Katar'daki müzakere heyetini geri çağırdığını duyurdu.

İsrail Katar'daki heyetini geri çağırdı
İsrail Katar'daki heyetini geri çağırdı
GİRİŞ 26.03.2024 13:20 GÜNCELLEME 26.03.2024 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 İsrail, Gazze'deki savaşa tamamen son verilmesi ve İsrail ordusunun bölgeden tamamen çekilmesi dahil olmak üzere Hamas'ın "aşırı talepleri" gerekçesiyle Katar'daki müzakere heyetini geri çağırdığını duyurdu.

HEYET GERİ DÖNDÜ

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) dün onaylanan Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısına atıf yapılarak, Hamas'ın tutumunun "müzakerelere devam etmekle ilgilenmediğinin açık bir kanıtı ve BMGK kararının yol açtığı zararın üzücü bir göstergesi" olduğu iddia edildi.

Açıklamada, savaşa tamamen son verilmesi ve İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi dahil olmak üzere Hamas'ın "aşırı talepleri" gerekçesiyle İsrail heyetinin geri çağrıldığına işaret edilerek, "İsrail, Hamas'ın hayali taleplerine boyun eğmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'ın Telegram hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Hareketin (Hamas) 14 Mart'ta ortaya koyduğu duruş ve vizyona bağlı kaldığını kısa süre önce arabulucu kardeşlerimize bildirdik." ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, İsrail'in verdiği cevabın Filistin halkının ve direnişinin "kapsamlı ateşkes, Gazze Şeridi'nden çekilme, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve gerçek esir takasını" temsil eden temel taleplerinden hiçbirini karşılamadığı kaydedilmişti.

Hamas'ın açıklamasında, "Şu ana kadar tüm müzakere çabalarının başarısızlığa uğraması ve anlaşmaya varılmasının engellenmesi konusundan tamamen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun aşırılık yanlısı hükümeti sorumludur." değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Geçen son birkaç günde Doha, İsrail ile Hamas arasında, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda ve ABD'nin katılımıyla ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılması amacıyla gerçekleştiriken dolaylı müzakere turlarına tanık olmuştu.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail ile barış bitmiştir, olmadı olmaz olmayacak. Müslüman Filistinlilere silah dağıtın. Zalim liderlere suikast yapın. Mal varlıklarına el koyun.Savaşı Askalon'a Kudüs'e yayın. İsrail'i haritadan silin.Amerika İngiltere ilişkileri en düşük seviyede tutmak faydalıdır. Avrupa'daki gurbetçileri hareke geçirin devletin üst kademelerinde bulunsunlar. Türkleri ortak pazar temsilcisi yapın.
    Cevapla
  • Müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Engel olmaya çalıştığınız olacağa engel olamadınız bu hakikattir atalarınızda aynı zalimliği tekrarladılar CEHENNEM E SÜRÜLECEKSİNİZ.
    Cevapla
  • Zaza 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail esirlerini alırsa gazzeyi ve haması daha rahat bombalarım diye düşünüyor.Geri çekilme olmadan anlaşma imzalanamaz. Bu kendi ölüm fermanını imzalamak olur. İsrail in amacı esirlerini alıp operasyona devam etmek. Siyonistler kendini çok akıllı sanıyor. Ya şehadet ya zafer başka yol yok gibi.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 ay önce Şikayet Et
    kahrol cani israil...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!