İtalya'da bir ilk! Ramazan Bayramı tatili kararı!

İtalya'da öğrencilerinin önemli bir kısmı Müslüman olan bir ilkokulun yönetimi, merkezi hükümetin ve bölge yönetiminin karşı çıkmasına rağmen Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil etme kararı aldı.

İtalya'da bir ilk! Ramazan Bayramı tatili kararı!
İtalya'da bir ilk! Ramazan Bayramı tatili kararı!
GİRİŞ 27.03.2024 04:20 GÜNCELLEME 27.03.2024 04:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Milano yakınlarındaki Pioltello'da bulunan ve adını Pakistan'da çocuk işçiliğine karşı mücadele eden Hristiyan Pakistanlı Iqbal Masih'ten alan ilkokulun yönetimi, Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil etme kararını "uygun olmadığı" gerekçesiyle yeniden değerlendirmesini isteyen Lombardiya Bölgesel Yönetimi ve Roma'daki merkezi hükümetin talebini görüştü.

İLKOKUL YÖNETİMİ RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KARARI VERDİ

Okul yönetimi, Ramazan Bayramı'nın ilk gününün tatil ilan edilmesine ilişkin kararını dün akşam yeniden görüşerek onaylarken, bugün yaptığı açıklamayla da "içlerinden gelen bu tercihe saygı gösterilmesi" çağrısında bulundu.

Öte yandan, okul yönetiminin bu süre içerisinde özellikle aşırı sağ çevrelerin tehditlerine maruz kaldığı belirtildi.

KARARA İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Iqbal Masih İlkokulunun yönetimi, eğitim yılının başında, okuldaki 1200 öğrenciden yaklaşık yüzde 40'ının Müslüman olması ve bu öğrencilerin bayramlarında okula devam etmemesi sebebiyle bu seneki Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil ilan etme kararı almıştı.

Lombardiya Bölgesi’nin ilkokullardan sorumlu birimi, bu kararın usulsüz olduğunu öne sürmüştü.

İslam ve göç karşıtı tezleriyle bilinen iktidarın küçük ortaklarından aşırı sağcı Lig Partisi lideri aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, Pioltello'daki okulun bu kararının "ülke değerlerine" aykırı olduğunu savunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • EBUBEKİR BALCI 1 ay önce Şikayet Et
    gavurlar budur işte.Kendi gibi değilsen tahammülleri asla ve asla yoktur
    Cevapla
  • ercan 1 ay önce Şikayet Et
    okul yönetimine olan tepkiye bakın hele. Oysa sözde müslüman geçinenlerse yılbaşı kutlamadan geri kalmazlar ve yılbaşı resmi tatil. ONLAR TAHAMMÜLSÜZ AMA SÖZDE MÜSLÜMANLARSA ŞEVKLE ONLAR GİBİ YILBAŞI KUTLAR , VAHİM
    Cevapla
  • murtaza 1 ay önce Şikayet Et
    bizim yapamadığımızı İtalyanlar yapıyor
    Cevapla
  • Türk Er 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde Dini Bayramlar zaten tatil. Türk Devletine laf söylemek için fırsat kollamayın. Çok meraklıysan git italyada yaşa...
    Cevapla
  • 2727gaziantep 1 ay önce Şikayet Et
    Haydi. bismillah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...