İsrail Savunma Bakanı: İran'la çatışma henüz bitmedi

Gallant, Tahran'ın önceki gece İsrail'e saldırmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ile İsrail arasındaki çatışmanın "henüz bitmediğini" söyledi.

GİRİŞ 14.04.2024 12:59 GÜNCELLEME 14.04.2024 13:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tahran'ın önceki gece İsrail'e saldırmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ile İsrail arasındaki çatışmanın "henüz bitmediğini" söyledi.

 "İsrail Devleti yüzlerce füze ve insansız hava aracıyla saldırıya uğradı ve İsrail Savunma Kuvvetleri bu saldırıyı etkileyici bir şekilde engelledi" diyen Gallant, İsraillileri "İsrail'in yayınladığı talimatlara karşı tetikte ve dikkatli olmaya" çağırdı. IDF ve İç Cephe Komutanlığı." Savunma bakanı, İsrail'in "her senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini" vurguladı.

Gallant şöyle devam etti: "ABD ve diğer ortaklarımızla birlikte İsrail Devleti'nin topraklarını savunmayı başardık." "Çok az hasar oluştu; bu, IDF'nin etkileyici operasyonlarının sonucudur."

Gallant, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Benny Gantz'la birlikte İsrail'in savaş kabinesini oluşturan üç kişiden biri. İsrailli bir yetkili CNN'e, İsrail'in İran saldırısına vereceği tepkiye karar verme yetkisinin savaş kabinesine verildiğini söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Bingöllü Zaza 1 ay önce Şikayet Et
    Bilmesek yutturacak. çatışma dediği; danışıklı dövüş, it dalaşı, didişme. Başka birşey değil. ... İran ve İsrail şeytanları, anca Müslüman katlederler.
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Zionist seytanlar korkularindan suratlari biz kesiyor bu urkek seytanlar sadece blof yapiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tek perdelik tiyatro!
    Cevapla
  • Allahın izniyle 1 ay önce Şikayet Et
    Bu hırs ve katliamlarla siz kendi kendinizi bitireceksiniz
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    ne çatıştıız bee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den son dakika ateşkes kararı
Zürih Havalimanı’nda Boeing 767'nin sekerek inme girişi viral oldu