İsrail hava kuvvetleri Gazze'yi vuruyor kara kuvvetleri ise Refah işgaline hazırlanıyor

İsrail Hava Kuvvetleri Çarşamba günü Gazze Şeridi'ndeki hedeflere 50'den fazla saldırı gerçekleştirdi ; askeri yetkililer, kuvvetlerinin Refah'a yönelik kara saldırısına "tamamen hazır" olduğunu yineledi.

İsrail hava kuvvetleri Gazze'yi vuruyor kara kuvvetleri ise Refah işgaline hazırlanıyor
İsrail hava kuvvetleri Gazze'yi vuruyor kara kuvvetleri ise Refah işgaline hazırlanıyor
GİRİŞ 25.04.2024 12:15 GÜNCELLEME 25.04.2024 12:26

İsrail Hava Kuvvetleri Çarşamba günü Gazze Şeridi'ndeki hedeflere 50'den fazla saldırı gerçekleştird ; askeri yetkililer ise kuvvetlerinin Refah'a yönelik kara saldırısına "tamamen hazır" olduğunu yineledi.

NETANYAHU'NUN ONAYI İLE BAŞLAYACAK

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) en son güncellemesine göre İsrailli yetkililer, Refah işgal emrinin yalnızca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun “onayına” ihtiyacı olduğunu söyledi.

SAVAŞ KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYOR

İsrail savaş kabinesi, bu öğleden sonra yapılacak genişletilmiş güvenlik kabinesi toplantısı öncesinde Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında toplanıyor.

ABD merkezli savunma düşünce kuruluşlarının raporuna göre, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin barındığı Refah'tan sivillerin tahliyesine ilişkin bir planın Netanyahu'nun masasında olduğu söyleniyor. Refah'a kara harekâtı için herhangi bir zaman çizelgesi verilmese de tahliye operasyonunun yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı