4 Milyon dolarlık mücevherleri çalmak için Wi-fi bozucuları kullandılar!

Massachusetts Eyalet Polisi, son altı yıl içinde iki düzineden fazla toplumda yaşayan Güney Asyalıların evlerinden yaklaşık 4 milyon dolarlık mücevher çalan bir hırsızlık şebekesini çökerttiklerini açıkladı

4 Milyon dolarlık mücevherleri çalmak için Wi-fi bozucuları kullandılar!
4 Milyon dolarlık mücevherleri çalmak için Wi-fi bozucuları kullandılar!
GİRİŞ 28.04.2024 17:30 GÜNCELLEME 28.04.2024 17:30

Massachusetts Eyalet Polisi, iki düzineden fazla yerleşim biriminde çoğunlukla Güney Asyalıların evlerinden 4 milyon dolardan fazla değerde mücevher çaldığı iddia edilen bir hırsızlık çetesinin çökertildiğini açıkladı.

Aralarında iki kardeşin de bulunduğu dört kişi, dokuz aylık bir soruşturmanın ardından 18 Nisan'da 95 silahsız hırsızlık ve gündüz vakti ağır bir suç işlemek amacıyla bir konuta zorla girmekle suçlandı.

Polis Cuma günü yaptığı açıklamada Providence merkezli hırsızlık çetesinin 21 Temmuz 2018 ile 30 Mart tarihleri arasında Massachusetts'in 25 yerleşim biriminde evlere girdiğini belirtti. Polis, çetenin Güney Asyalıların evlerini hedef aldığını çünkü buralarda daha fazla mücevher olduğunu düşündüklerini söyledi.

MÜCEVHERLERİ ÇALMAK İÇİN Wİ-Fİ BOZUCULARI KULLANMIŞLAR

Polis, çalınan mücevherler arasında her biri 75.000 dolar değerinde elmas ve diğer mücevherlerin yanı sıra altın bilezikler, kolyeler, küpeler ve nakit para olduğunu söyledi. Çete birkaç kez, içindeki mücevherlerle birlikte yüzlerce kilo ağırlığındaki kilitli kasaları çaldı.

"Bu davadaki sanıklar çok sofistikeydi. Kurbanları etnik kökenlerine göre hedef aldılar ve daha sonra ailelerin evde olmadığı zamanlarda saldırmak için hedefleri hakkında bilgi topladılar," dedi ve ekledi;

Middlesex Bölge Savcısı Marian Ryan yaptığı açıklamada. "Kimliklerini gizleme, alarmlardan kaçınma ve molalardan önce, molalar sırasında ve sonrasında cep telefonu kullanımını en aza indirme ve Wi-Fi bozucuları kullanma konusunda disiplinliydiler."

Massachusetts Eyalet Polisi İç Güvenlik Bölümü Komutanı Yarbay Mark Cyr, hırsızlık ekibinin "birden fazla eyaletteki ailelerden büyük parasal, duygusal ve kültürel değeri olan sayısız eşya çaldığını ve bunu evlerinin mahremiyeti ihlal ederek yaptığını" söyledi ve;

"Toplumlarımızda bu tür küstahça suç eylemlerine müsamaha gösterilmeyecektir. Bu soruşturma, kolluk kuvvetleri ortaklarımızın karmaşık suç şebekelerini çökertmek için işbirliği içinde çalışma konusundaki kararlılıklarını vurgulamaktadır." diye ekledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dehşete düşüren anlar! Evsiz adamı silahla vurdu
35 yıl önce bunların hiçbirine para ödemiyorduk! İşte o liste...