Borrell: Çok sayıda AB ülkesi Filistin'i tanıyacak

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Pek çok AB üyesi ülkenin, Mayıs ayı sonuna kadar Filistin'i devlet olarak tanımasını bekliyoruz." dedi.

GİRİŞ 29.04.2024 15:36 GÜNCELLEME 29.04.2024 16:02
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Riyad'daki Dünya Ekonomik Forumu özel toplantısının oturum arasında konuştu.

Borrell, "Pek çok AB üyesi ülkenin, Mayıs ayı sonuna kadar Filistin'i devlet olarak tanımasını bekliyoruz." dedi.

Mart ayının başında İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya; Filistin'in devlet olarak tanınması için AB'de ortak çalışma yürüteceklerini açıklamıştı. Bu 4 ülkenin de Mayıs içinde Filistin'i tanıması bekleniyor.

Geçtiğimiz iki haftada; Jamaika ve Barbados, Filistin'i devlet olarak tanımıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistini değil orda Mahmut Abbas var.. Gazze yi tanıyın..
    Cevapla
  • Gurbet 2 hafta önce Şikayet Et
    Tanısanız ne değişir hiçbir şey. Katil Amerika'ya Fransa'ya Almanya'ya İngiltere'ye karşı koyamazsınız Bunlar katil devletler
    Cevapla
  • Hasan 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu habere yine troll zıpırlar hemen atlar. Bravo Avrupa! Hani nerede Türkiye, hani Arap şeyhleri vs. Naaparsın eziklik ruhlarında var. Asıl savaşın sebebinin bu güne kadar Filistin tanımayan ve her halukarda İsraile şartsız destek veren Batı olduğunu unutarak. Peşinen söyleyeyim, yıllar öncesinden Türkiye ve diğer İslam ülkeleriyle birlikte tam 140 Dünya ülkesi tanımış durumda Filistini.
    Cevapla
  • Zehni 2 hafta önce Şikayet Et
    Köy kadar ülkeler tanısa ne olacak tanimasa ne olacak
    Cevapla
  • abdullah ünal 2 hafta önce Şikayet Et
    hangi tarihten itibaren tanıyacaklar acaba ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi!
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik