Son dakika... İsrail alıkoymuştu! Türk aktivistlere ilişkin flaş açıklama!
Son dakika... İsrail’in yasa dışı şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu’ndaki Türk ve diğer ülke vatandaşlarının otobüslerle Ürdün’e götürülmek üzere işgal altındaki Batı Şeria’nın sınırı Allenby Köprüsü’ne getirileceği duyuruldu.
Son dakika... İsrail’in yasa dışı şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu’ndaki Türk ve diğer ülke vatandaşlarının otobüslerle Ürdün’e götürülmek üzere işgal altındaki Batı Şeria’nın sınırı Allenby Köprüsü’ne getirileceği duyuruldu.
TÜRK AKTİVİSTLER BATI ŞERİA'DAKİ SINIR KAPISINA ULAŞTILAR!
İsrail'in saldırdığı Küresel Sumud Filosunda yasa dışı şekilde alıkoyduğu bir grup Türk vatandaşının Ürdün üzerinden Türkiye'ye dönmek üzere Batı Şeria'daki sınır kapısına ulaştığı aktarıldı.
İSRAİL'İN KÜRESEL SUMUD FİLOSU'NDA ALIKOYDUĞU 14 TÜRK VATANDAŞININ YURDA DÖNÜŞÜ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Keçeli, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail güçlerince el konulan Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan vatandaşlarımızdan 36'sı, 4 Ekim günü gerçekleştirilen özel uçak seferiyle ülkemize sağ salim dönmüştü. Halen İsrail'de tutulan 14 vatandaşımızın, yarın Ürdün üzerinden ülkemize gelebilmeleri için çalışmalarımız sürüyor." bilgisini paylaşmıştı.
KÜRESEL SUMUD FİLOSU
İsrail'in ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yol alan Küresel Sumud Filosu, 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.
Filoya saldıran İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu’na ait 42 gemiye el koymuş ve gemilerde bulunan yüzlerce uluslararası aktivisti gözaltına alarak ülkenin güneyindeki Ketziot Hapishanesi’ne nakletmişti.
Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo özelliğini taşıyor.
Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.
-
DANİŞMEND 1 saat önce Şikayet Etİşte asıl kahraman orada İsraili tanımıyorum. Ben Filistine geldim diyenlerdir .Beğen Toplam 24 beğeni
-
Mehmet Emin 13 dakika önce Şikayet Etİngiliz pasaportu veren, İngiltere'nin sömürgesi olan Filistin mi? İngiltere onu 75 yıl önce siyonistlere peşkeş çekti. Bayrağından başka bir şey yok. Bağımsız değil; Mahmut Abbas üç yıl önce Ermeni tezlerini tanıdı. Filistin tarihte kalmış bir sömürge, şimdi fikirden başka bir şey değil. Gücün varsa açlıktan ölen çocuklar için, ağlayan kadınlar için itraili ezip barışı getirirsin.Beğen
-
Ferr 1 saat önce Şikayet EtGemilerimizi de bırakmayın bu eşşeklereBeğen Toplam 3 beğeni
-
Sebahattin AKYÜZ 1 saat önce Şikayet EtAşağılık namussuz siyonistler bu 14 kişiyi biz FİLİSTİN e geldik israile gelmedik dedikleri için tutuklamıştılarBeğen Toplam 8 beğeni
-
Muammer 1 saat önce Şikayet EtÜrdün İşgal altında değil mi ki.Orayı da İsrailin yeğeni idare ediyor.Sadece adı "Netanyahu" değil.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Arda 1 saat önce Şikayet EtSoykırımcı İsrail tüm Dünyanın gözü önünde soykırım yaptılar. Tarih bu soykırımı unutmayacakBeğen Toplam 6 beğeni