3. kez seçilmek için 100 milyon dolar harcamış

New York'ta 3 Kasım'da yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak 3. kez belediye başkanlığı görevine gelen Michael Blomberg'in seçim kampanyası sırasında 100 milyon dolardan fazla harcadığı açıklandı.

3. kez seçilmek için 100 milyon dolar harcamış
3. kez seçilmek için 100 milyon dolar harcamış
GİRİŞ 28.11.2009 07:47 GÜNCELLEME 28.11.2009 07:47

New York Times gazetesinin haberine göre, Bloomberg yeniden belediye başkanlığına seçilebilmek için 102 milyon dolar harcadı ve bu rakam kendisini şimdiye kadar ABD tarihinde bir kamu görevine seçilebilmek için kendi kişisel servetinden en fazla para harcayan kişi durumuna getirdi.

Haberde, Forbes dergisinin son yayımladığı Amerika'nın en zenginleri listesinde 17,5 milyar dolarlık kişisel servetiyle 8. sırada yer alan Bloomberg LP'nin (medya şirketi) sahibi Michael Bloomberg'in 2005 yılındaki ikinci seçim kampanyasında 85 milyon dolar ve 2001 yılındaki ilk seçim kampanyasında ise 74 milyon dolar harcadığı hatırlatıldı.

Bağımsız aday olarak belediye başkanlığını devam ettiren Bloomberg 3 Kasımdaki seçimlerde rakibi Demokrat William C. Thompson'u çok az farkla yenerek 3. ve son kez göreve seçilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: İsrail basını korkunç gelişmeyi duyurdu: Planlar onaylandı...
"Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edeceği 10 isim belli oldu" iddiası