Rusya, Türkiye'den açıklama istedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esenboğa Havaalanı'nda indirilen Suriye uçağı ile ilgili yeni açıklamada bulundu.

Rusya, Türkiye'den açıklama istedi
Rusya, Türkiye'den açıklama istedi
GİRİŞ 23.10.2012 21:15 GÜNCELLEME 23.10.2012 21:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

''Rossiyskaya'' gazetesine mülakat veren Lavrov, uçağın kargosunda ele geçirilen malzemelerin radar sistemleri için elektronik teçhizat olduğu iddiasını yineledi.

Söz konusu kargonun gönderilmesinin, uluslararası anlaşmalar ya da BM Güvenlik Konseyi tarafından yasaklanmadığını savunan Lavrov, şunları söyledi:

''Chicago Sözleşmesi çerçevesinde herhangi bir ülke, böyle bir uçakta askeri malzeme bulunduğuna dair elinde yeterli sebepler olduğunda, uçağı inişe zorlayabilir. Türkiye'nin yaptığı da budur. Türkiye kargoyu aradı ve uçağı içindeki yolcularla birlikte serbest bıraktı. Ancak daha ayrıntılı inceleme için kargoya el koydu.''

Türkiye'den uçakta silah ya da askeri malzeme bulunmadığını açıklamasını istediklerini iddia eden Lavrov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin stratejik boyuta varan bir yakınlıkta olduğunu hatırlattı.

''İki ülke arasında üst düzeyde toplantı mekanizmalarımız mevcut. İyi ilişkilere sahibiz. Farklı alanlarda işbirliğimizi geliştiriyoruz. İlişkilerimizi gölgeleyecek bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin başarılarını göremeyenler. dünya en pahalı benzin şzmpiyonu...dış borcu ikiye katlama şampiyonu..uçağı düşürülmüş kuru gürltü şampiyonu...en çok stadyum yapan devlet şampiyonu..en çok cezaevi yapan devlet şampiyonu...
    Cevapla
  • tamtam 11 yıl önce Şikayet Et
    hekim çavdar. mizahi bir şekilde eleştirmiş ama bu olay tarafımızın nerede olduğunu gösteriyor. şimdi elbette bir tarafta olmamız lazım ama böyle ''kullanılmak'' da hoş değil. adam diyor ki; suriyeye bm yaptırımı olmadığı sürece istediğimizi satarız ve göndeririz.
    Cevapla
  • EVABOYA 11 yıl önce Şikayet Et
    klavye. bakıyorumda klavyesini alan yazmış nasılsa kemiğiyok istediğini yaz öyle yorumlar varki hangi ülkede yaşııyorlar hangi dine mensuplar bellideğil yeterki erdoğan gitsin ülkeye ne olmuş hiç umurlarında değil ama çok beklerler hep azınlıklar ve öyle kalmayadevam edecekler
    Cevapla
  • mehmet duran 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye köşeye sinip kalmamalıdır aksi halde ilişkiler gerçekten bozulur. türkiye köşeye sinip kalmamalıdır aksi halde ilişkiler gerçekten bozulur-ayrıca türkiye rusya ya şunu söylemelidir siz zaten türkiye sayesinde sıcak denizlere açılıyorsunuz bu bölgede rusyanın tek dostu türkiye olduğu hatırlatılmalıdır hatta bu dostluk için çeçen komutanların suikata kurban gittiği kapalı kapılar arkasında hatırlatılmalıdır-ayrıca pkk nın bu kadar rus silahını nasıl ele geçirildiği sorulmalıdır ve bu durum türkiyenin hiç hoşuna gitmediği çeçen direnişçilerin eline türk ve amerikan silahları geçse rusyanın hoşuna gitmeyeceği gibi bizim de hoşumuza gitmiyor denilmelidir
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    tatil bitsin açıklama gelecek.. ama ne gelecek ? rusya farklı abd farklı açıklama istiyor.bizde şaşırdık kaldık valla billa ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı