Öğretmen performans sistemi nedir? Nasıl değerlendirme yapılır?

2017 - 2018 eğitim öğretim yılında gündeme gelen öğretmen performans sistemi tam olarak nedir? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kalitesinin artması için yapılan öğretmen performans sistemi nasıl işleyecek? Öğretmenlere kimler performans notu verecek? İşte öğretmen performans sistemi giriş sayfası ve detayları.

Öğretmen performans sistemi nedir? Nasıl değerlendirme yapılır?
Öğretmen performans sistemi nedir? Nasıl değerlendirme yapılır?
GİRİŞ 31.10.2017 16:52 GÜNCELLEME 31.10.2017 16:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2017 yılı itibariyle başlayacak olan öğretmen performans değerlendirme sistemi hem öğretmenler hemde öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. İlk olarak 12 ilde uygulanacak olan öğretmen performans değerlendirme sistemi nedir? Öğretmenlerin performansı nasıl değerlendirilecek? MEB tarafından öğretmen performans değerlendirme sayfası açıldı! İşte öğretmen performans değerlendirme sisteminin detayları...

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME GİRİŞ EKRANI

Bu sayfaya girildiğinde okul müdürü, veli, öğrenci, öğretmen, zümre öğretmeni ve özdeğerlendirme bölümlerinden, ilgili öğretmenle ilgili değerlendirme yapılabilmekte.

Ancak sayfa ilk açılış yoğunluğu dolaysıyla hatalı çalışmakta ve bir çok bölümde hata mesajları oluşmaktadır.

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 12 ilde pilot uygulaması başlatılan taslak öğretmen performans değerlendirme sistemi, eğitim kalitesini artırmak ve eğitim politikalarına yön verecek veri toplamak amacıyla mesleğin genel yeterliklerine dayalı gerçekleştirilecek. Performans değerlendirme sistemiyle, öğretmenlerin görevindeki gayreti, verimliliği, başarısı, bilgi ve beceri düzeyinin belirlenerek gerekli eğitim ihtiyacının tespiti ve buna yönelik tedbirlerin alınması hedefleniyor.

Sistem çalışmaları, eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim politikalarına yön verecek veri toplamak amacıyla öğretmenlik mesleğinin genel yeterliklerine dayalı yürütülüyor.

Hazırlanan taslak öğretmen performans değerlendirme modeli pilot çalışmasının gerçekleştirilmesi amacıyla Ankara Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon'dan belirlenen okul müdürü ile 132 farklı türden kurumun müdürüne yönelik eğitim toplantısı yapıldı.

PERFORMANS 6 KAYNAKTAN TOPLANACAK

Taslak performans değerlendirme modeli, çoklu değerlendirmeyi esas alacak biçimde düzenlendi. Değerlendiricilerin, kurum müdürü, zümre öğretmenleri, öğretmenin zümresi dışındaki diğer öğretmenler, kendisi (öz değerlendirme), veli ve öğrenci olmak üzere 6 kaynaktan yapılması hedeflendi.

UYGULAMA 23 EKİM'DE BAŞLADI

Bakanlık yetkilileri, başarılı öğretmenlerinin emeklerinin karşılıklarını alacakları ödül sistemi üzerinde de çalışıyor.

Pilot çalışma, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nde (MEBBİS) hazırlanan Performans Değerlendirme Modülü üzerinden 23 Ekim'de başlatıldı. Pilot uygulama sürecinde, hazırlanan modelin testi, performans değerlendirme ölçeklerinin güvenilirlik çalışması ve değerlendirme sürecinde karşılaşılabilecek sorunların tespitine yönelik çalışmalar da yapılacak.

YORUMLAR 7
  • ehil olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Duygularıyla hareket eden ülkemizde performans değerlendirmesi yapmamız mümkün değil. Tüm mülakatlarında ayrıca kalkması gerekiyor. Soruların çalınmadığı merkezi sınavlarla tüm yerleştirmeler yapılmalı. Böyle bir durumda bireylerin devletine ve milletine bağlılığı artacak. Gençler geleceğe daha güvenle bakacak. Öz güveni yüksek, başarılı olma isteği artmış, ilim ve irfanını artırmak isteyen bir gençlik oluşacaktır. Maalesef mülakatlar gençliğin devletine ve milletine güvenini derinden sarsmaktadır. Lütfen bilen, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, muhalefet edebilen insanlarımızdan korkmayalım. Bi kendimize gençliğimize güvenelim.
    Cevapla
  • melek 6 yıl önce Şikayet Et
    toplantılarda öğretmenler velileri değil, veliler öğretmenleri azarlıyor. bunun pek çok örneğini gördüm. hem veliden hem müdürden hem öğrenciden şikayet almamak için mücadele edecek öğretmenlerimiz öğrencileri nasıl disipline edecek, nasıl adaletli puan verecek haksızlık yapan müdürün karşısında nasıl duracak? bilinmez. yine değişik bir teknikle eğitimdeki problemleri çözmeye çalışıyoruz. boş işler, gereksiz ayrıntılar...
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    ünüversiteleri düzeltin liyakatsiz atamaları düzeltin alanların talanını önleyin bunlar bomboş işler.
    Cevapla
  • Melih 6 yıl önce Şikayet Et
    Her veli toplantısında veliler öğretmenlerden azar işitiyor. Çocuğun başarısızlığının sebebini Veliler öğretmene soracağına toplantıda öğretmenler veliye hesap soruyor. Sabahtan akşama kadar okula gönderdiğiniz çocuğa, bütün gün okulda öğretilmeyeni evde akşam 2-3 saatte veliler öğretiyor. Veli ile çocuğu arasındaki tek diyalog ödevini yaptın mı, sınavdan kaç aldın ile sınırlandı. Çocukların ana baba ile gezmesi muhabbeti dertleşmesi imkansız. Yıllardır bekelediğimiz bir sistem. Umarım tez zamanda yürürlüğe girer.
    Cevapla
  • Enver 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen neden okula gönderiyorsun ki. sen zaten 2-3 saatte öğretiyormuşsun.
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Gören de sanacak ki 20-21 saat öğretmenle, 2-3 saati evde geçiriyor öğrenciler...
    Cevapla
  • aysun 6 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlik mesleğini daha ne kadar itibarsızlaştıracaklar acaba . velinin öğrencinin yeterince oyuncağı olmadık mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!