KYK 2.yedek yurt yerleştirme sonuçları! (Kredi Yurtlar Kurumu)

Üniversite eğitimine farklı bir ilde devam edecek öğrencileri yakından ilgilendiren KYK 2.yedek yurt sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından binlerce öğrenci gözünü 2018 yedek KYK yurt sonuçlarına gözünü çevirdi.

KYK 2.yedek yurt yerleştirme sonuçları! (Kredi Yurtlar Kurumu)
KYK 2.yedek yurt yerleştirme sonuçları! (Kredi Yurtlar Kurumu)
GİRİŞ 25.09.2018 09:12 GÜNCELLEME 25.09.2018 09:12

KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamada KYK yedek yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihler duyuruldu. KYK yedek yerleştirme yurt sonuçlarının ilk 20 Eylül'de açıklanırken ikincisi ise bugün açıklanacak. Peki KYK 2.yedek yurt sonuçları saat kaçta belli olacak?

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

 

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2018 KYK 1.yedek yurt sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden erişime açacak. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak. Şuan için sonuçlar henüz açıklanmadı. Açıklanır açıklanmaz haberimizden görebilirsiniz.

YURT KAYITLARI NEREDEN YAPILIYOR?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresindeki YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 19 Eylül saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihe kadar öğrenciler e-Devlet’e giriş yaparak YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapabilecekler. 

İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, 17 Eylül’den itibaren yurtlarda barınabilecek. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

YURT ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

Yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!