AÖL 1. dönem sınavları ertelendi mi? MEB açıkladı: 2020 AÖL sınavları yapılacak mı?

MEB Bakanlığı 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenecek AÖL 1. dönem sınavlarının ertelendiğini duyurdu. Eğitimlerini Açık Öğretim Lisesinde sürdüren öğrenciler yapaılan açıklamanın detaylarını merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Açık Lise sınav açıklaması...

AÖL 1. dönem sınavları ertelendi mi? MEB açıkladı: 2020 AÖL sınavları yapılacak mı?
AÖL 1. dönem sınavları ertelendi mi? MEB açıkladı: 2020 AÖL sınavları yapılacak mı?
GİRİŞ 02.12.2020 12:32 GÜNCELLEME 02.12.2020 12:32
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020-2021 sınav takvimine göre AÖL sınavları 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacaktı.  Sınavlara kısa bir zaman kala koronavirüs önlemleri ve alınan tedbirlerin ardından binlerce Açık Lise öğrencisi 1. dönem sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceğini araştırıyor. Normal örgün eğitime devam etme imkanı olmayan adaylara lise mezunu olma fırsatını sağlayan Açık Öğretim Lisesine bu yıl kayıtlar geçtiğimiz geride bıraktığımız Ekim ayı içerisinde tamamlanmıştı. Kayıtların ardından sınav hazırlıklarına başlayan öğrenciler AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? sorusunun cevabını merak ederken Milli Eğitim Bakanlığından sınavlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki AÖL 1. dönem sınavları ertelendi mi?

 

MEB BAKANLIĞI AÇIKLADI 1. DÖNEM SINAVLARI ERTELENDİ!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir.

 
İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler, ayrıca duyurulacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

MEB Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre AÖL 1. dönem sınavları 5-6 Aralık günü gerçekleştirilecek. Sınavların ertelenmesi veya tarihin değişmesiyle ilgili yetkililer resmi bir açıklamada bulunmadı. Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından yapılan açıklamada sınavların 5-6 Aralık tarihinde düzenleneceği hatırlatıldı. Açık Lise 1. dönem sınav giriş belgeleri aöl.meb.gov.tr adresinden sınavdan 3 gün önce (2 Aralık) tarihinde adayların erişimine açılacak. İşte detaylı 2020-2021 AÖL sınav tarihleri;

 

AÖL 2. DÖNEM KAYIT VE KAYIT YENİLEME TAKVİMİ!

2020‐2021 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt 
Yenileme İşlemleri 4 Ocak 2021 ‐ 31 Ocak 2021

 2020‐2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Ders Seçme    Güncelleme İşlemleri 6 Ocak 2021 – 08 Şubat 2021

 2020‐2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri 6 Ocak  2021 – 08 Şubat 2021

2020-2021 AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

MEB Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında; her doğru cevabın değeri 5 puan olarak hesaplanır. Her dersin sınavlarında öğrencilere 20 soru yöneltilir. Test şeklinde düzenlenen ve 4 seçenekli sorulardan en az 9 soruya doğru ynaıt veren öğrenci 45 puan olarak başarılı olur. AÖL sınavlarında yanlış yanıtlar doğru cevapları hiç bir biçimde götürmez.

MEB'TEN AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHİ HATIRLATMASI!

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle Aralık'ta düzenlenecek AÖL sınavlarının online mı yüz yüze mi yapılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Konuyla ilgili araştırma yapılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı  " Açık Öğretim Lisesi Sınavları 05-06 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacaktır." açıklaması yapıldı. 

AÖL MEZUNİYET KREDİSİ DÜŞTÜ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  AÖL mezuniyet kredisi şartının 192'den 170'e düşürüldüğünü duyurmuştu. Bakan Selçuk " "Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 217
  • Ebru 3 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verilsin
    Cevapla
  • Ebru 3 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verilsin en iyi seçenek bu çünkü online olsa çoğu arkadaşımızın durumu yok yüz yüze olsa korona var 35 kredi verilse en iyi durum bu
    Cevapla
  • sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım bu sınav bizim herşeyimiz o kadar çalıştık pandemi ortada yardımcı olun kredi verin sınav olsada gidemiyoruz millet korkuyor zaten dışarı çıkmaya .
    Cevapla
  • Ayşe nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz aollerin sesini duyan yokmuş okadar sınava calışıktır lütfen kredi verin
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Üç aydır bu sınav için çalışıyordum krdim az kalmıştı bitiririm diye ama ertelendi bize haksızlık yapilDi sonuçta bir sınavda bir sınavdır bizim için kışın ortasında doğu bölgesinde sınava gitmek zordur araba bulunmuyor köylerde sizde bilirsiniz doğu bölgesinde kız çocuğunun okumasına izin vermezler sizde sayın bakanım onların emeğine yağ sürdünüz lütfen bize yardım edin ya online yapın yada kredi verin bizi magdur etmeyin ben kendim çok mağdur oldum bu krediler yüzünden lütfen yadım edin kredi vern
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...