e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: İlkokul ve Ortaokul birinci dönem karne notu görüntüleme!

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne puanlarının öğretmenler tarafından sisteme giriş yapılmasıyla en çok araştırılan konulardan birisi oldu. VBS ile öğrenciler yıl boyunca aldıkları sınav, ödev notlarını görüntüleyebiliyor. Okullarda birinci dönem karneleri dijital olarak 22 Ocak’ta erişime açılacak. Peki e-Okul karne notu nasıl görüntülenir? İşte VBS karne öğrenme!

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: İlkokul ve Ortaokul birinci dönem karne notu görüntüleme!
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: İlkokul ve Ortaokul birinci dönem karne notu görüntüleme!
GİRİŞ 18.01.2021 11:07 GÜNCELLEME 18.01.2021 11:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

E-okul VBS giriş ekranı İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından araştırılıyor. MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa bir zaman kala öğrenciler sınavlardan aldıkları puanları, ders katılım etkinlikleri puanlarının e-Okul’a nasıl yansıyacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar doğrultusunda şu ana kadar gerçekleştirilmiş sınavlar karne notu olarak kabul edilirken düzenlenemeyen ve yarım kalan sınavlar ders etkinliklerine katılım puanlarıyla belirlenecek. 22 Ocak’ta karne heyecanı yaşayacak öğrenciler önceden e-Okul üzerinden sınav sonuçlarını ve puanlarını görüntülemek istiyor. İki ayrı giriş ekranı bulunan E-okula öğrenciler T.C kimlik numarası ve okul numarasını kullanarak giriş yapabilir. Peki birinci dönem karne notları nasıl öğrenilir? İşte e-Okul VBS öğrenci giriş ekranı!

MEB’den yeni açıklama! Karne notlarına yüz yüze sınavlar dahil edilecek mi? Ders katılım..

 

Yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklama! Tüm tedbirler alınarak ikinci dönem okulların...

 

E-OKULA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin devamsızlık, not bilgisi, yıl sonu not ortalaması gibi bilgilerinin yer aldığı e-Okula girebilmek için aşağıda bulunan direkt adres üzerinden VBS giriş ekranına gidebilirsiniz. Giriş sayfasını açtıktan sonra sırasıyla aşağıdaki adımları takip ederek öğrencilere ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1- Karşınızda açılan ekranda “Resimdeki Rakamlar” bölümünde yukarıda bulunan 4 haneden oluşan doğrulama kodunu yazmanız gerekmektedir. 

2- Bu kısmın aşağısında bulunan kutucuğa ise bilgilerine ulaşmak istediğiniz Öğrenci T.C kimlik numarasını girerek e-Okul sistemine girişte ilk aşamayı tamamlamış olursunuz.

3- Öğrencilerin bilgilerinin paylaşılmaması amacıyla karşınıza VBS Güvenlik Kontrolü bölümü gelecektir. Bu bölümde öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il, öğrencinin doğum yılı, eğitim aldığı şube, doğum yılı nedir? gibi soruları yanıtlayarak ve öğrenciye ait fotoğrafı işaretleyerek giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Giriş ekranının ardından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ekranını açan öğrenci veya veliler sol bölümde bulunan menü yardımıyla öğrenci ve eğitim aldığı okula ait bilgilere detaylı ulaşabilir.  2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sınav puanlarını görüntülemek isteyenler sol menüde bulunan  “ Öğrenci Bilgileri” bölümünün altında yer alan “Not Bilgisi” seçeneğini işaretleyerek öğrenciye ait sınav bilgilerine ulaşabilir. E-okul VBS üzerinden aşağıdaki işlemleri de  gerçekleştirebilirsiniz.

Sınav tarihleri,

Haftalık Ders Programları,

Gelişim Raporları,

Karne Notları,

Diploma Notu,

Proje Bilgileri,

Kayıt Alınması/ Silinmesi Bilgisi,

Nakil Bilgileri

Öğrenciye ait devamsızlık bilgisi,

Sınav sonuç (not bilgisi),

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK KARNE NOTU AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden verileceğini açıkladı. Lise öğrencilerinin birinci dönem notları ise ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlarla belirlenecek.

YORUMLAR 6
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    .Notlar daha girilmesi ki
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Notlar girilmedi daha
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    notlar daha tamamlanmadı ki
    Cevapla
  • Luceyn 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğtim hakı
    Cevapla
  • Luceyn 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğtim hakı
    Cevapla
  • Abdulkadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben sınava girmedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu