YÖK'ten 4 ildeki depremzede öğrencilerle ilgili yeni karar!

YÖK, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere talepleri halinde devlet üniversitelerinde özel öğrencilik hakkı verilmesini kararlaştırdı.

GİRİŞ 08.09.2023 00:36 GÜNCELLEME 08.09.2023 09:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 5 Eylül 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, bu illerde bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak eğitim öğretim süreçlerini görüştü.

Toplantıda alınan kararlar Milli Eğitim Bakanlığı ile devlet üniversitelerinin rektörlüklerine gönderildi.

4 İLDEKİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE GEÇİŞ HAKKI TANINDI

Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirlerdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere; fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağı ve enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı/program bazında yüz yüze ve/veya uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatoları karar verecek.

Uzaktan öğretim veya yüz yüze eğitim görecek öğrencilerden talep edenlere, "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin" özel öğrencilik hükümlerine tabi olmaksızın kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınacak.

Bu kapsamda özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrenciler 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapacaklar. Başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusu kabul edilecek.

BİR YIL KAYIT DONDURMA HAKKI DA VERİLDİ

Talep halinde eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak

Üniversite senatosunca uzaktan öğretimle eğitim verilmesine karar verilen ve başka üniversitede özel öğrenci olarak eğitim almak için başvuru yapmayan ancak "öğretmenlik uygulaması" dersini yüz yüze alması gereken öğrenciler talepleri halinde bu derse bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilecekler veya sadece bu ders için özel öğrencilik başvurusu yapabilecekler.

Üniversiteler, ihtiyaç duyması halinde, bu durumdaki öğrencilerin iş ve işlemlerini koordine etmesi için sorumlu birim görevlendirecek.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilerden talep edenlere, eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Büyükşehirlere gelseler yurt sıkıntısı kira geçim sikintisi olacak . Parası olan için çok iyi . Gerisi için çok kötü onlarda mali desteklerde bulunulmali.
    Cevapla
  • Adem 7 ay önce Şikayet Et
    Safranboluda çocuğu göndercek ilkokul bulamıyoruz..
    Cevapla
  • Seyyah 7 ay önce Şikayet Et
    Sebep?
    Cevapla
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Benim çocuğum Kahramanmaraş sütçü İmam üniversitesine kayıt yaptı Gaziantep üniversitesinde okuyabilirmi ikamet Gaziantep bilgisi olan yazsın lütfen
    Cevapla
  • Akademi 7 ay önce Şikayet Et
    Evet okuyabilir, Gaziantep üniversitesine dilekçe vermesi gerekmektedir
    Cevapla
  • ismail 7 ay önce Şikayet Et
    Kayıt olabilir diyor gidip gaziantep rektörlüğü öğrenci işlerine hemen başvuru yapın
    Cevapla
  • İsmail 7 ay önce Şikayet Et
    eğer gaziantepte aynı bölüm var ise okuyabilecek
    Cevapla
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Bu illerde rehber danışma birimleri oluşturulması lazım biz pek bişey anlamadik
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Yüksek öğrenim kurulu bir zahmet ünivetsitede çalışan personelini gözetip korusun işe çağırmıyorlar 7 aydır mağduruz.. Hatay mkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı