İstanbullu arsa yatırımcısı rotayı Tekirdağ'a çevirdi

İstanbul'daki arsa yatırımcıları, kentte gayrimenkul fiyatlarının hızlı artması sonrası birikimlerini enflasyona karşı koruyabilmek için rotayı Tekirdağ'a çevirdi. Tekirdağ'da arsa ve tarla satışları yılın ilk yarısında yüzde 72,4 yükseldi.

İstanbullu arsa yatırımcısı rotayı Tekirdağ'a çevirdi
İstanbullu arsa yatırımcısı rotayı Tekirdağ'a çevirdi
GİRİŞ 25.07.2022 15:41 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:41
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Gayrimenkul uzmanı Fatih Karatepe, Tekirdağ'da son yıllarda arsa ve tarla yatırımlarında yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Gayrimenkul fiyatlarında son dönemde yaşanan hızlı artışın ve İstanbul'da rakamların zirve yapmasının ardından yatırımcıların radarına Tekirdağ'ı aldığını dile getiren Karatepe, özellikle koronavirüs salgını sonrası insanların sakin yerler aramasının da bu kentin tercih edilme sebepleri arasında yer aldığını söyledi.

Karatepe, Tekirdağ'dan İstanbul'un en merkezi noktasına neredeyse bir saatte ulaşılabildiğini belirterek, "Hem fiyatların İstanbul'un çok gerisinde olması hem megakente çok yakın konumda bulunması hem de turizmden sanayiye birçok alanda öne çıkması nedeniyle arsa ve tarla yatırımcılarının Tekirdağ'a ilgisi katlanarak artıyor" dedi.

Karatepe sözlerine şöyle devam etti: "İlimizde konut dışındaki arsa ve tarla gibi gayrimenkul satışlarına yönelik ilgi rakamlara yansımış durumda. Geçen yılın ilk yarısında 13 bin 399 olan satış adedi 2022 Ocak-Haziran döneminde 23 bin 94'e yükseldi. Yani Tekirdağ'da arsa ve tarla satışlarının yılın ilk yarısında yüzde 72,4 arttığını görüyoruz. En çok ilgi İstanbullu yatırımcılardan ancak sadece onlarla sınırlı kalmıyor. Tüm çevre illerden ve hatta çok uzak kentlerden gelip yatırım yapmak isteyenler oluyor."

Öte yandan Karatepe, bölgeye artan ilginin yetkisiz çalışan emlakçıları da harekete geçirdiğini belirterek, zaman zaman mağduriyetler yaşanabildiğine işaret etti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım arazileri İmara açılırsa, hiç kimse ekmeğin 5tl olmasından ve diğer tarım ürünlerininde çok pahalı olmazından şikayet etmesin. DOĞRUNUN VE YANLIŞIN NERDE OLDUĞUNU İYİ ANLAMALIYIZ.
    Cevapla
  • Yargıç 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'u bitirdin sıra Tekirdağ mi geldi aç
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Tekirdağmı Lapseki'de köylünün elinde tarla kalmadı
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    imar beklersen çok beklersin. ama hdp 'li isen, chp belediyesinden alırsın.
    Cevapla
  • Sade vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bu eksikti orayı da Talan edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!