CHP'li İBB, 'bahar' değil zam getiriyor! İmamoğlu bir kez daha İSKİ'yi topluyor

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Başkanlığı'ndaki İBB, İSKİ'yi bir kez daha zam gündemiyle topluyor. CHP'li İBB geçtiğimiz günlerde de suya fahiş zam yapılmasını istemiş fakat bu istek Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla reddedilmişti.

CHP'li İBB, 'bahar' değil zam getiriyor! İmamoğlu bir kez daha İSKİ'yi topluyor
CHP'li İBB, 'bahar' değil zam getiriyor! İmamoğlu bir kez daha İSKİ'yi topluyor
GİRİŞ 09.06.2023 18:33 GÜNCELLEME 09.06.2023 18:33
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

'Bahar' getirme vaadiyle 2019'dan beri CHP yönetiminde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendisine bağlı olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) 1. Olağanüstü Genel Kurulu, 13 Haziranda zam gündemiyle toplanacak. Toplantı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla 13 Haziran Salı günü saat 14.00'te Saraçhane'deki belediye binasının meclis salonunda yapılacak.

YÜZDE 12 VE 49 ARASINDAKİ SU ZAMMI KURULDA TEKRARDAN GÖRÜŞÜLECEK

Kurulda, 2023 yılı su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli tarife teklifleri, mülkiyeti İSKİ'ye ait bazı parsel ve hisselerin satışı, dolu ve boş memur kadro değişiklikleri ile bu yılın yatırım programı revizesi teklifi maddeleri görüşülecek.

Kurulda görüşülecek gündem maddeleri için meclis üyelerine davetiye gönderildiği öğrenildi.

FAHİŞ ZAM CUMHUR İTTİFAKI ÜYELERİNE TAKILMIŞTI

Öte yandan İSKİ'nin 30 Mayıs'taki Olağan Genel Kurul'da ek teklif olarak gündeme alınması için sunulan ancak oy çokluğuyla reddedilen yüzde 12,94 ila 49,62 arasındaki zam teklifinin, olağanüstü kurulda görüşüleceği belirtildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Hizmet yok reklam çok Ekrem efendi sen milletile oyun oynuyorsun rahmetli kadir Topbaşın yaptığı hizmetlerin üzerine oturmuş İstanbul mega kent hizmetler devam etmese ilerde kaosa dönüşür zaten İBB borç batağında güzelim İstanbul a yazık oldu
    Cevapla
  • Ozkayam 10 ay önce Şikayet Et
    Balon çakma imamoğlu, nerede verdiğin sözler? Hani söz namustu? Ankaraya köprü oldu, istanbuldan.
    Cevapla
  • Yorum 10 ay önce Şikayet Et
    Sistem şöyle işliyor. İBB yönetimi meclisi olağan üstü toplantıya çağırıyor ve suya yüksek zam istiyor. Meclis istenen zammın yarısını veya daha azını veriyor. Bu durumda yönetim istediği zammı almış oluyor, yani istediği zammı yüksek gösterip meclisten istediğini koparmış oluyor. Yani taktik işliyor. Bu toplantıda bakalım farklı bir şey olacak mı
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı eko bi sen kaldın
    Cevapla
  • EFE 10 ay önce Şikayet Et
    Ekrem imamoglu istanbula geldi ne yapdi her seferinde yanlis yapdi sunun bir senesi kaldi güle güle imamoglu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap