Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü kuruluyor! 5 yıl içinde açılacak...

Yerli ve milli teknolojinin kalbi olması beklenen, Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü Ankara'da 1.2 milyon metrekare alanda hayata geçirilecek. Yüksek katma değerli üretime geçiş hızlanacak.

Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü kuruluyor! 5 yıl içinde açılacak...
Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü kuruluyor! 5 yıl içinde açılacak...
GİRİŞ 13.04.2024 09:27 GÜNCELLEME 13.04.2024 16:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Sanayi Odası (ASO), başkentte Türkiye'nin en büyük teknoloji üssünü kurmak için kolları sıvadı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmaların detayları da ortaya çıktı. Yerli ve milli teknolojinin kalbi olacak olan proje, 1.2 milyon metrekare alanda hayata geçecek. Faaliyetler ise 5 yıl içinde başlayacak.

KENDİNİ FİNANSE EDECEK

TÜBİTAK tarafından da desteklenecek olan proje, Türkiye'nin yüksek katma değerli ekonomiye geçiş sürecini hızlandıracak. Merkezdeki AR-GE ve inovasyon süreçleri direkt olarak üretime yönelik yapılacak.

Sanayi ile teknoloji tabanlı girişimciliği bir araya getirecek üssün binlerce mühendis ve bilim insanına da istihdam imkânı sağlayacağına dikkat çeken ASO Başkanı Seyit Ardıç, "Uluslararası fonları ve en yenilikçi uluslararası firmaları da bölgeye çekerek, merkezin kendi kendini finanse edeceğini öngörüyoruz" dedi.

FİZİBİLİTEDE SONA GELİNDİ

Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü, Eskişehir yolu üzerinde Temelli Sanayi Havzası olarak da bilinen, ASO 2. OSB, Anadolu OSB ve Başkent OSB'nin yakınında kurulacak. Projenin fizibilite çalışmalarında sona gelindi. Merkezin 3 ila 5 yıllık bir yatırım sürecinin ardından faaliyete geçmesi bekleniyor.

Ankara Teknoloji Üssü'ne yönelik çalışmalar, ASO Teknopark bünyesinde yürütülüyor. Proje kapsamında şirketin yönetimi de yeniden yapılandırıldı. Başkanlığa yeniden Seyit Ardıç seçilirken, yönetim kurulundaki üye sayısı 7'den 9'a yükseltildi.

150 AR-GE MERKEZİ

Ardıç, Ankara'nın 13 organize sanayi bölgesi, 150 AR-GE, 36 tasarım merkezi, 13 teknoloji geliştirme bölgesi, nitelikli insan kaynağı ve girişimcilik potansiyeliyle Türkiye'nin birçok iline göre daha avantajı konumda olduğuna dikkati çekti.

.Ardıç, Türkiye'nin 11 bin 200 dolar olan çalışan başına ihracatının teknoloji geliştirme bölgelerinde 15 bin 300 dolara çıktığını, Güney Kore'nin ise çalışan başına ihracatının 28 bin 600 dolar olduğunu bildirdi.

Teknoloji merkezinde piyasa odaklı, ihracat patansiyeli yüksek girişimlere ağırlık verilecek. Ar-Ge ve üretime yönelik imkânlar bir arada bulunacak. Sanayinin öncü firmaları ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi sağlanacak..

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Amedli 2 hafta önce Şikayet Et
    çok geç kaldık 50 yıl önce bunların temeli atılması gerekirdi , içimizde hain olduğu için yavaş ilerliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!