Soğuktan morarmış bebek bulundu

Karaman'da yağmurlu ve soğuk havaya rağmen taşıma çantasının içerisinde sokağa terk edilen bir haftalık erkek bebek, vücudu soğuktan morarmış hale bulundu.

GİRİŞ 24.04.2011 11:11 GÜNCELLEME 24.04.2011 11:11

Edinilen bilgiye göre, Tahsin Ünal Mahallesi'ndeki evin köşesinde bulunan taşıma çantasının içinde ağlama sesi duyanlar, içine baktıkları çantada battaniyeye sarılmış bir bebek olduğunu fark etti.

Bunun üzerine polise haber verildi. Polis ekipleri, bebeği hemen Karaman Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdü.

Bebeğin ilk muayenesini yapan hastane doktorlarından Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fadime Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göbeği düşmüş olan erkek bebeğin bir haftalık olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kendilerine getirildiğinde bebeğin vücut sıcaklığının oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Öcal, ''Soğuktan etkilenen bebeğin vücudunda üşümeden kaynaklandığını düşündüğümüz morluklar vardı. Bebeğin sağlık durumu şimdilik iyi'' dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise, yağmur altına bir bebeğin terk edilmesinin mantıklı bir açıklamasının olamayacağını bildirdi.

Bebeği terk edenlerin bulunması için emniyet güçlerinin çalışma başlattığını ifade eden Kahraman, kendisine haber ulaştığında böyle bir şey olabileceğine inanmak istemediğini dile getirdi.

Dün, coşkuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığını, Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının da merhamet olduğunu vurgulayan Kahraman, ''Bu aldığım haber coşkumuza leke düşürdü. Bebeğimiz şimdi emin ellerde. Her türlü tedavisi yapılıyor. Ailesi onu terk etti. Bebek şimdi devletimize teslim. Devletimiz bu çocuğumuza en iyi şekilde sahip çıkar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir neden savunmasız bebeği sokağa bırakacak kadar büyük değildir. Bize gelin sorununuz neyse çözüm bulalım.''

Bebeği sokağa terk eden kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…