Eskişehir'de Peygamber'e saygı yürüyüşü

Eskişehir'de yaklaşık 300 kişi yürüyüş yaparak Hz. Muhammed'e yönelik hakareti ve camilere yapılan saldırıları protesto etti.

GİRİŞ 25.01.2015 17:11 GÜNCELLEME 25.01.2015 18:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eskişehir Cami Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen 'Camilere yapılan saldırıları Tel'in Yürüyüşü' Alaaddin Camisi önünde başladı. Öğle namazının ardından toplanan kalabalık 'Hz. Muhammed'e hakareti kınıyoruz', 'Camiler bize Allah'ın emanetidir' ve 'Camilerimize saldırıyı asla kabul etmeyiz' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atıp tekbir getiren kalabalık Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a kadar yürüdü.

'HZ. İSA'YA DA, HZ. MUSA'YA DA SAHİP ÇIKARIZ'

Basın açıklamasını Eskişehir Cami Dernekleri Platformu adına Himmet Yanık okudu. Hz. Muhammed'e yönelik hakareti ve çeşitli ülkelerde camilere yapılan saldırıları kınadıklarını söyleyen Himmet Yanık şöyle dedi:

"Biz burada peygamberimizi kapak yapan malum dergiye haddini bildirmek için bulunuyoruz. İnşallah gerekli cevabı her yerde almış ve alacaktır. Biz peygamberimize sahip çıkarız. Hazreti İsa'ya da sahip çıkarız. Hazreti Musa'ya da sahip çıkarız. Camilerimize saldırıyı nasıl kötü görüyorsak Hıristiyanların kilisesine, Yahudilerin Havrasına ve Sinegoguna saldırıyı da kötü görürüz. Biz Müslümanlar inanca sonsuz saygı gösteririz."

Yapılan konuşmaların ardından tekbir getiren kalabalık dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • muhsin 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Eskişehirli kardeşlerin amelini kabul etsin. Medyamıza da bu tür haberleri görmek nasip etsin. Mesela: ''25 ocak 2015 günü İstanbul Fatih Camiinde toplanan on binlerce kişi ikindi namazının ardından Resulullah’a ve Ümmetine Destek Platformu’nun organizatörlüğünü yaptığı yürüyüşle Fevzipaşa Caddesi üzerinden saraçhane parkına gelerek, Peygamber Efendimizin karikatürlerini yayınlayan Charlie Hebdo dergisini ve yerli işbirlikçilerini lanetledi'' Haberi görmezden gelindi
    Cevapla
  • hilim 9 yıl önce Şikayet Et
    efendimiz (s.a.v.) i en güzel Rabbimiz,sonra o yalnızca vahyedileni söyler sırrınca zatı şahaneleri veda hutbesinde anlaşılır.bir insan ki 5000 senelik köleliği kaldırmak için teşvik babından ,köle azad etmenin ehemmiyetinden bahsetmekle kalmamış,kölesi zeyd i azad ederek başlamış.emre itaatte ilk kendisi uymuş.rabbisinin yegane kulu ve resulu.A.S.V.
    Cevapla
  • ümmet 9 yıl önce Şikayet Et
    nerde Diyarbakır,nerde eskişehir
    Cevapla
  • ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel bir adım. müslümanlar birlik olmak zorunda. . bu meşaleyi tutuşturanlardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hz.Peygamberini 1400 yıl önce nasıl korudu yine korur..Hz,peygambere hakaret adenlerin,destekleyenlerin başına er-geç muhakkak bir şey gelecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu