Yerli dilenciler Suriyeli dilencilerden şikayetçi

Adıyaman’da düzenlenen dilenci operasyonunda gözaltına alınan ve üzerinden 50 kuruş çıkan dilenci, Suriyeli dilencilerden dert yandı.

GİRİŞ 16.04.2015 15:47 GÜNCELLEME 16.04.2015 15:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adıyaman Belediyesi ve polis ekipleri, dilencilere yönelik ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda çoğu Suriye uyruklu olan dilenciler yakalandı. Polis ve zabıtayı görerek kaçan Suriyeli dilenci çocuklar, bir binanın çatısında yakalandı. Ekipler tarafından gözaltına alınan bir anne ve küçük çocuğu ise getirildiği zabıta karakolunda Suriyeli dilencilerden şikayetçi oldu. Daha önce dilenirken zabıta tarafından en az 30 kere yakalandığı öğrenilen ve üzerinden 50 kuruş çıkan Duru B., Suriyeli dilenciler nedeniyle para toplayamadıklarını söyledi. Tüm cadde ve sokaklarda Suriyeli dilencilerin olduğunu söyleyen Duru B., “Sanki çok para mı veriyorlar? Paranın hepsini Suriyelilere veriyorlar. Suriyeli dilencilerden ben de şikayetçiyim. Ben onlardan rahatsızım. Cebimdeki paraya baksanıza. Hiç para toplayamıyorum” dedi.

Düzenlenen operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı, üzerilerinden kayda değer para çıkmadığı ve şahısların işlemlerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

YORUMLAR 5
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    sade dilencilikle yetinseler iyi,yarın bir gün iyice bir Türkiye ye alışsınlar,dilencilikten başka şeylerde başlarlar,zaten kaçak sigara satan suriyeliler çok,yakında uyuşturucu satmaya da başlıyabilirler.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sosyal yapıyı çok bozacaklar haangii akıl bbunları yurdun dört bir yyaanına saldı..şimd pirincin taşını ayıklasıınlar bakalım..arap kardeşlerim..benim azeri türkmen.kırggız..kardeşim arap nerden karrdeşim oluyor
    Cevapla
  • derviş 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Müslümanın kardeşidir. yok sen Müslüman değilsen bile insansındır, yardım edersin. Fakat yurdun dört bir köşesine yayılması konusuna katılıyorum. En baştan çadır kentlerden ayrılmalarına izin verilmeyecekti. Hatta şimdi bile toplayıp çadır kentlere götürmeleri lazım.
    Cevapla
  • Tesbihciler de 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarmvayda tesbih satan birisi de suriyeli tesbihçilerden dert yanıyor "gümüş işleme adı altında tesbihleri çürütüyorlar, piyasayı öldürdüler" gibisinden konuşuyordu. Kendileri alışmışlar bakkaldan alıp vatandaşa satmaya, onların emek verip sattığı tesbihten şikayetçiler.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu suriyeli dilencilere bir çözüm bulmalı. her birinin altında son model suriye plakalı araç var. bir ara bizm mahallede suriyeli dilencier kız meelesi yüzünden kavga ettiler. kız kardeşi alınan adam kardeşim adamın onaltıncı (yanlış duymadınız 16) karısı oldu diye kavga ediyordu birileri mağdur fakat bu iş çığırından çıktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!