Terbik alan muhtar Başbakan'ın komutanı çıktı

Başbakan Erdoğan'ın, Kurban Bayramı'nda mahalle muhtarları da dahil 180 bin kişiye gönderdiği tebrik mesajlarına gelen cevaplardan biri ilginç bir rastlantıyı da ortaya çıkardı.

Terbik alan muhtar Başbakan'ın komutanı çıktı
Terbik alan muhtar Başbakan'ın komutanı çıktı
GİRİŞ 31.01.2006 23:51 GÜNCELLEME 31.01.2006 23:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 180 bin kişiye kart gönderdi. Tebrik kartları Türkiye'deki bütün mahalle muhtarlarına da gitti. Kartlara cevaplar ise gecikmedi; AK Parti Genel Merkezi, çok sayıda teşekkür mektubu aldı. Önceki gün gelen mektup ise ilginç bir rastlantıyı ortaya çıkardı. Erdoğan'ın kart gönderdiği muhtarlardan birisi askerlikteki komutanı çıktı.

Albaylıktan emekli İstanbul Basınköy Mahalle Muhtarı Mustafa Aytekin, Erdoğan'a gönderdiği teşekkür mektubunda, “Siz Hasdal Kışlası'nda yedek subaylık yaptığınız sırada ben de aynı yerde yüzbaşıydım. Memleket hizmetindeki çalışmalarınızı dikkatle izlemekteyim.” dedi. Zaman'a konuşan muhtarın Erdoğan'la ilgili en önemli askerlik hatırası futbol maçları: “Birlikte çok top oynardık. Başarılı bir topçuydu. Kafa golleri meşhurdur.”

Başbakan 1979-80 yıllarında askerliğini yedek subay olarak yaptı. Tuzla’daki eğitiminin ardından 77. Piyade Alayı’na dağıtımı yapılan Erdoğan, karargah subayı olarak görev yaptı. Aynı dönemde yan birlikte yüzbaşı olan Mustafa Aytekin de albaylıktan emekli olduktan sonra Florya’ya yerleşti. Muhtarlık seçimlerinde Basınköy Mahallesi’nin muhtarlığına seçilen Aytekin, Kurban Bayramı’nda Tayyip Erdoğan’ın tebrik kartını alınca, cevap yazma gereği duydu.

Aynı yerde askerlik yaptıklarını kısaca aktaran Aytekin mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Sayın Başbakanım, göndermiş olduğunuz bayram tebrikini aldım. Yedek subaylığınız döneminde yüzbaşı rütbesiyle Hasdal Kışlası’nda beraberdik. Memleket hizmetindeki çalışmalarınızı dikkatle izlemekteyim. Başarılarınızın devamını diler, bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.”

Başbakan Erdoğan’la askerlik anılarını Zaman’a anlatan Mustafa Aytekin’in Başbakan’la ilgili hafızasında kalan en önemli hatıra futbol maçları. “Birlikte top oynardık. Erdoğan çok başarılı bir topçuydu.” diyen Aytekin, Başbakan’ın kafa gollerinin meşhur olduğunu söylüyor. Yan birlikte olduğu için Erdoğan’ı zaman zaman görebildiğini belirten Aytekin, “Çok yakın temasım olmuyordu; ama maçlarda hepimizin dikkatini çekiyordu. Kafa hakimiyeti çok iyiydi. Uzun boyu ve attığı kafa golleriyle herkes ‘Kim bu asteğmen?’ diye kendisinden söz ederdi.” şeklinde konuşuyor. Muhtar Aytekin, Tayyip Erdoğan’ın o dönem kantinden sorumlu olduğunu da dile getiriyor. Başbakan’dan tebrik kartı gelince çok memnun olduğunu söyleyen emekli albay Mustafa Aytekin, “Ben de nezaketen kart gönderdim.” ifadesini kullanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?