Doğu ve Güneydoğulu öğrenciler Ordu'da buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, Doğu ve Güneydoğu illerinden 30 öğrenci Ordu'ya geldi

Doğu ve Güneydoğulu öğrenciler Ordu'da buluştu
Doğu ve Güneydoğulu öğrenciler Ordu'da buluştu
GİRİŞ 19.08.2015 19:01 GÜNCELLEME 19.08.2015 19:23

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen 30 öğrenci, Ordu'da bir araya geldi.

Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesi'ndeki Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren eğitim ve kurs gören öğrenciler, boş vakitlerinde denize giriyor, yaylaları geziyor. Sportif faaliyetlerde de bir araya gelen öğrenciler Karadeniz'i de tanıma fırsatı buluyor. 

Öğrencilerin kurs gördüğü Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 ilden gelen 30 öğrencinin Ordu'da buluştuğunu söyledi. 

Ordu'ya bakanlık tarafından bu tür program vermesinden son derece memnuniyet duyduklarını belirten Akkoz, "Etkinlikler kapsamında öğrencilerimizin akademik ve mesleki alanda gelişimlerini sağlamak, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle onları zenginleştirmek, geliştirmek ve daha da önemlisi dostluğu pekiştirmeye çalışıyoruz" dedi. 

Akkoz, öğrencilerin 24 saat dolu dolu bir program geçirdiğini de ifade ederek, "Öğrencilerimizin tamamı Ordu'ya gelmekten ve Karadeniz'i tanımaktan son derece memnun. Şimdiden hepsi bir yıl sonra tekrar gelmek istiyor. Bizde bunları gördükçe ve duydukça çok seviniyoruz" diye konuştu. 

- Öğrenciler Karadeniz'de olmaktan mutlu 

Muş'tan gelen öğrencilerden Mürsel Başak, Ordu'ya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu program sayesinde farklı illerimizi tanıma fırsatı ve farklı illerden gelen arkadaşlarımızla kaynaşma imkanı bulduk. Burada farklı illerden gelen arkadaşlarımızla her ne olursa olsun kardeş olduğumuzu ispat ettik. Herkese çok teşekkür ederiz" dedi. 

Şırnak Silopi'den gelen Muhammed Tay ise Ordu'ya bir amaç için geldiklerini ifade ederek, "Mesleğimizi geliştirmek ve aynı zamanda arkadaşlıklarımızı yaygınlaştırmak için buradayız" diye konuştu. 

Tunceli'den gelen Abdulsamet Arslan'da, Ordu'da dolu dolu bir program geçirerek her türlü etkinlikte bulunduklarını söyleyerek, "En önemlisi arkadaşlık bağımızı geliştirdik. Bir birlerimizin kültürünü öğrendik" ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika İngiltere açıklaması! 'Defalarca uyardık' deyip resmen ilan ettiler
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri