Sel köprü yıktı, 13 köye ulaşım sağlanamıyor

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde sağanak yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle 13 köy ile 10 mezarının ulaşımını sağlayan köprü yıkıldı.

GİRİŞ 26.08.2015 15:21 GÜNCELLEME 26.08.2015 15:28

Tuzluca ilçesinde, dün akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak nedeniyle menfezler tıkandı, ilçeye bağlı Badilli, Civanlı, Osmanköy, Kazkoparan, Uğurca, Güzeldere, Karataş, Göktaş, Beyoğlu, Aşağıaktaş, Karanlık, Kırkbulak ve Haraba köyleri ile bunlara bağlı 10 mezranın ulaşımını sağlayan köprü çöktü. Anayol üzerinde bulunan köprünün yıkılması nedeniyle köylere ulaşımın sağlanması için çalışma başlatıldı.

İl Genel Meclisi Eş Başkanı Abdulkadir Özsular, şu anda ekiplerin bölgede köylerin ulaşımının sağlanması için incelme başlattığını söyledi.

Özsular, “İlk etapta ulaşıma kapanan köy ve mezara yollarının açılması için geçici olarak büyük menfez borularının döşenerek trafik akışı sağlanacak. Daha sonra yapılan gerekli çalışmanın ardından bölgede 2 grup köylerdeki noktalara trafik akşını sağlayan köprünün yeniden inşaatı yapılarak hizmete sunulacaktır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş