2 DBP'li Başkan da dahil 3 kişi tutuklandı!

Diyarbakır'ın Dicle ve Eğil ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

2 DBP'li Başkan da dahil 3 kişi tutuklandı!
2 DBP'li Başkan da dahil 3 kişi tutuklandı!
GİRİŞ 01.10.2015 11:49 GÜNCELLEME 01.10.2015 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince Dicle-Hani karayolunun kesilmesinde aktif rol aldıkları ve bir aracın yakılmasıyla ilişkilerinin bulunduğu tespit edilen şüpheliler ile terör örgütüne üye olmak suçundan arananların yakalanması amacıyla saat 05.00 sıralarında Dicle ve Eğil'de 5 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edildiği belirtildi.

Operasyonda, eski DBP Dicle ve BDP Eğil ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, zanlıların çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi. Açıklamada, firari 2 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

HALFETİ'DE DE BİR DBP'Lİ BAŞKAN VE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Hasan Alkan'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik ilçedeki 4 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda DBP Halfeti Eş Başkanı Hasan Alkan ile 3 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametgahlarındaki aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların jandarmadaki ifadeleri sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    tutuklamayın,asın.
    Cevapla
  • cihaderi 8 yıl önce Şikayet Et
    Umut ediyorum serbest bırakılmazlar. Devlet sürekli bu hatayı yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!