İlgisiz dediler canlı bomba ile fotoğrafları çıktı

İstanbul’daki DHKP-C operasyonunda yaralanan Dilek D’nin, 3 yıl önce kendini patlatan canlı bomba ile çekilmiş resimleri ortaya çıktı.

İlgisiz dediler canlı bomba ile fotoğrafları çıktı
İlgisiz dediler canlı bomba ile fotoğrafları çıktı
GİRİŞ 20.10.2015 11:07 GÜNCELLEME 20.10.2015 11:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik önceki gün 16 adrese yapılan operasyonda yaralanan Dilek D. ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. Olay şöyle gelişti: Polis, 10 Ağustos 2015’de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırının firari şüphelisi olarak aranan DHKP-C militanıHatice Ruken Kılıç’ın canlı bomba eylemine hazırlandığını belirledi. Kılıç’ın saklanabileceği 16 adrese operasyon düzenlendi. Hedef adreslerden biri de daha önce canlı bomba Çiğdem Yahşi’nin yakalandığı Sarıyer Armutlu’daki örgüt yandaşı Mehmet D.’nin gecekondusu oldu. Eve gelen ekipler, savcılık kararını göstererek arama başlattı.  

Ancak bu sırada arkadaşlarıyla bahçede içki içen Dilek D’nin ağabeyi Mehmet D. (31) polise mukavemette bulundu. Çıkan arbedede Mehmet D, polisin silahını almak istedi. Boğuşmada ateş alan silahtan çıkan mermi, gözetim altında bekleyen Dilek D’ye isabet etti. Hastaneye kaldırılan Dilek D. ameliyat ardından yoğun bakıma alındı.

'EYLEMCİ' ÇIKTI!

Bu olayı fırsat bilen örgüt yandaşları ise sosyal medyada, “Polis, örgütle ilgisi olmayan, Şişli’de tezgahtarlık yapan Dilek’i infaz etmek istedi” algısını başlattı. Kara propaganda sonrası İstanbul’un birçok bölgesinde olaylar çıktı. Ancak Dilek D. ve ailesinin DHKP-C’nin en aktif üyesi olduğu ve Dilek D’nin ilk örgütsel faaliyetinin 2011’de olduğu tespit edildi. Ayrıca Dilek D’nin babası, annesi ve 3 kardeşi örgütsel faaliyetlerden tutuklanıp cezaevinde yatmış.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • Ala 8 yıl önce Şikayet Et
    Aile boyu vatan haini bunlar
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    mazallah eki örgütle alakaları yıkmuş chp liler sahip çıkar
    Cevapla
  • aslan kral 8 yıl önce Şikayet Et
    çok açık bir fotomontaj
    Cevapla
  • aslan kral'a 8 yıl önce Şikayet Et
    Montaj zannettiğin o kişinin daha net başka bir resmidir. Dikkatle bak!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!