Savaş Ay'ın vasiyeti mahkemelik oldu

Usta gazeteci Savaş Ay, hazırladığı vasiyetnamesinde tüm mirasını oğlu Can Ay’a bırakınca kızı Sanem Dolun Ay itiraz etti.

Savaş Ay'ın vasiyeti mahkemelik oldu
Savaş Ay'ın vasiyeti mahkemelik oldu
GİRİŞ 25.01.2016 13:20 GÜNCELLEME 25.01.2016 13:20

Gazeteci Savaş Ay hazırladığı vasiyetname ile tüm mirasını oğlu Can Ay’a bırakınca kızı Sanem Dolun Ay vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Savaş Ay vasiyetinde mal varlığına dair “Sağlığımda sınırsız sevgisi ve saygısıyla kötü günlerimde hep yanımda olan oğlum Can Ay’a kalmasını vasiyet ediyorum” dedi. 
 
Davanın son duruşmasında tanık olarak dinlenen emekli noter Mithat Günay Yazgıç şunları söyledi: Savaş Ay telefonla bana ulaşarak vasiyetnamenin düzenlenmesini istedi. Vasiyetnameyi düzenledikten sonra eksik olan kısımların, düzeltilmesi gereken yerlerin kırmızı kalemle işaretlenmesi için imza yetkisi olan Eylem Hanım’ı, Savaş Ay’ın ofisine gönderdim. Ancak geri geldiğinde vasiyetnamenin imzalanmış olduğunu gördüm. Sonrasında vasiyetnameyi alarak tekrar Savaş Ay’ın ofisine gittim. Ardından Yazgıç şunları ekledi:

“ Savaş Ay’ın ofisine gittiğimde bana, ‘Ben ne söylediysem vasiyetnameye yazılmış, niye tekrar tekrar soruyorsunuz, niye öküz altında buzağı arıyorsunuz’ dedi. Ben de vasiyetnameyi imzaladım.” 
 
Mahkeme davalı Can Ay’ın avukatının tanık beyanlarına karşı yazılı beyanda bulunması için süre verilmesini karar vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi