Cansel'i revire kapatmışlar!

Bayram Özcan'ın cinsel istismarına uğradıktan sonra intihar eden Cansel B.K.'nın ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Cansel'i revire kapatmışlar!
Cansel'i revire kapatmışlar!
GİRİŞ 24.02.2016 10:46 GÜNCELLEME 24.02.2016 10:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kayseri'de öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra polis olan babasının silahı ile başına ateş ederek hayatına son veren 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın teyzesi: "Cansel, ertesi gün, yani 15 Şubat Pazartesi müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor yaşadığı kâbusun etkisiyle. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. 'Meşhur' okulun idarecileri de o öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüz alçaklığına göz yumdular."

17 yaşında hayatı solan Cansel'in teyzesi, dayısı ve kuzenleri, yaşananları Hürriyet'ten Gülden Aydın'a anlattı.

İşte o yazı:

14 ŞUBAT'TA ETÜTTEN ALDI

Cansel, iki kız kardeşin küçüğü. Ablası mühendis. Annesi ev kadını. Polis babası Güneydoğu'da yıllarca görev yaptıktan sonra Kayseri'ye atandı. Ailenin zeki ve çalışkan kızı Cansel, Kayseri'nin en başarılı ve ünlü okullarından Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ne girmeyi başardı. Teyzesi, "Üniversite sınavlarına hazırlanmak için pazar günleri etüdü vardı. O pazar (14 Şubat) o öğretmen, Cansel'i etütten alıp götürmüş. Öğrenciler 5 dakika geç kalsa arayan okul, o gün annesini aramadı. Neden, neden?" diyerek hıçkırıklara boğuluyor.

CANSEL İDAREYE BAŞVURDU

Teyze, anlatmaya devam ediyor: "Cansel, ertesi gün, yani 15 Şubat Pazartesi müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor yaşadığı kâbusun etkisiyle. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. 'Meşhur' okulun idarecileri de o öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüz alçaklığına göz yumdular."

'TIBBA YETECEK PUAN ALACAĞIM'

Kuzeni, "Cansel, eve bugüne kadar 13 belge getirdi. 11'i takdir, 2'si teşekkürdü. Bir-iki hafta önce deneme sınavında aldığı puanı müjdeledi. Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanmasına yetiyormuş. Annesine, '13 Mart'ta yapılacak olan YGS'de tıp fakültesine yetecek puan alacağım' demişti.

BEBİŞ BİLE DAYANAMADI

Kuzeni, Cansel'in babasına haber vermemesinin nedenini şöyle anlatıyor: "Babasının elini kana bulamasını istemedi. Eniştemle Cansel birbirlerine çok düşkündü. Eniştem, teyzem nasıl dayanacak bu acıya? Cansel'in muhabbet kuşu Bebiş dayanamadı biliyor musunuz? Cansel'in öldüğü gün Bebiş de öldü."

Hıçkırıyor.

'SINAV STRESİ SANIYORDUK'

Cansel'in teyzesi, "En acısı da ne, biliyor musunuz?" diyor. "Tüm aile Cansel'in sınav stresine dayanamayıp intihar ettiğini sanıyordu. Toprağa verdik, iki gün sonra okul arkadaşlarından öğrendik gerçeği. Yavrumuz çırpınmış ama okul idarecileri üstünü örtmüş."

KİMSE ARKASINA GÜVENMESİN

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu da "Sorumluların en üst sınırdan ceza alacaklarına inanıyorum. Öğretmen suçunu karakolda inkâr, savcılıkta itiraf etmiş. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil. Kimse arkasına güvenmesin" dedi. Evli 2 çocuk babası 39 yaşındaki öğretmen tutuklandı. Okul müdürü ile bir yardımcısı adli kontrol şartı, bir müdür yardımcısı ve iki rehber öğretmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MEZARA ZİYARETÇİ AKINI

Cansel'in Kaman Cuma Mezarlığı'ndaki mezarını, dayısıyla ziyaret ettik. Fatiha okuyup dizlerinin üzerine çöktü: "20 gün sonra 18'ine girecekti. Çok güçlü bir kızdı. Onu güçsüz bırakanların takipçisi olacağım."

 

YORUMLAR 11
  • ilginç 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. İnsan aklı almıyor. Kız niye polise, savcıya ya da hakime anlatmamış da rehberlik öğretmenine ve idarecilere anlatmış? Deliller olur. Kız eve geldiğinde ırza tecavüzün belirtileri olur herhalde.(boğuşma izleri, yırtık elbiseler vb.) Aile nasıl anlamamış? İnsan hayret ediyor. Bu tarz olayların çoğu kanlı bitiyor. Geçen sene de şehirlerarası minibüste bir üniversite öğrencisini öldürmüşlerdi. Kızın tırnakları arasından adamların deri parçaları çıkmıştı. Caniler kızı yaktıkları halde delilleri yok edememişlerdi. Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin. Dertli ailenin başı sağolsun.
    Cevapla
  • mahMUT 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamayın Beyler...Okul İdaresi Ne Yapsın..Bir...Olay Okulun Dışında Gerçekleşiyor..Aslında Okul İdaresini Hiç İlgilendirmiyor..Okul İdaresi Okul Dışında Gerçekleşen Bir Olayı Araştırma Soruşturma Yetkisine Sahip Değil ,Görevide Değil.. İki..Kızın Söylediği O An İçin Sadece İddia...Denilecek Şey Şudur:Ailene Veya Polise Haber Ver Gereken Yapılsın..İdarede Zaten Bunu Söylemişşşş...Okul İdarecilerini İdam Eden Bile Ver Allah Akıl Fikir Versinnn
    Cevapla
  • Zorundalar 8 yıl önce Şikayet Et
    Okulun böyle bir durumu duyduğu an polise iletme zorunluluğu var. Yapmamislar görevlerini.
    Cevapla
  • sener 8 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevindeki mahkum arkadaslardan ögretmene kisas uygulamalarini temenni ediyorum
    Cevapla
  • firat 8 yıl önce Şikayet Et
    En şiddetli cezalandirmasini istiyoruz o canıye versinler ona hayat vermesinler ömür boyu.
    Cevapla
  • HACi 8 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen ve okul yönetimi dahil hepsinin idamına karar verilmelidir yada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmaları gerekir ! milli eğitim müdürü ve bakanı istifa etmelidir milli eğitim müfettişlerinde derhal açığa alınmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı