Kuzey Irak'a hava operasyonu

Irak'ın kuzeyinde Kandil ve Gara bölgelerindeki bölücü terör örgütüne ait 18 hedefin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Kuzey Irak'a hava operasyonu
Kuzey Irak'a hava operasyonu
GİRİŞ 14.03.2016 09:51 GÜNCELLEME 14.03.2016 10:36
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dün akşam meydana gelen, en az 37 kişinin can verdiği Ankara patlamasının soruşturması devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları gece boyunca Irak’ın Kandil Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK’yı vurdu.

Askeri kaynaklar, "Saat 03.20-05.30 saatleri arasında Irak kuzeyinde yapılan keşifler neticesinde Kandil Gara bölgelerinde tespit edilen yeni hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 9 adet F-16 ve iki adet F-4 2020 savaş uçağı ile harekatı düzenlenmiş, tespit edilen hedefler tam isabetle imha edilmiştir" bilgisini paylaştılar.

Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyinde Kandil ve Gara bölgelerindeki bölücü terör örgütüne ait 18 hedefin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

18 HEDEF VURULDU

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak kuzeyinde yapılan keşifler sonucunda Kandil, Gara bölgelerinde bölücü terör örgütüne ait tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenlendi.

Dokuz F-16 ve iki F-4 2020 savaş uçağının katıldığı harekatla bölücü terör örgütüne ait mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar 03.20-05.30 saatlerinde vuruldu.

Tespit edilen 18 hedefe 30 atım yapan jetler, bölücü terör örgütüne ait yerleri tam isabetle imha etti.

 

YORUMLAR 50
  • Mevlüt 8 yıl önce Şikayet Et
    2 senedır güya bombalanıyor.türk milletine sesleniyorum.ankara bombalanıyor.milletin gazını almak icin tsk gece bombaladı .şu kadar terörist öldùrüldù yalanı ortaya atılıyor.madem bunu yapabiliyor ordumuz,niye ankaranın patlatılması bekleniyor.!?siz önce yurt icini temizleyin.yüksekovada 2000.terôris var deniyo?yeter artık olan gariban türk gençlerine oluyor.zenginlerin zaten tuzu kuru.gerçek türk insani uyanın artık.
    Cevapla
  • FATSALI 8 yıl önce Şikayet Et
    teröristler mecliste oturuyor siz boş dağları bombalayın
    Cevapla
  • Hizli 8 yıl önce Şikayet Et
    Eh Suriye'nin kuzeyi Rusya topragi olduguna gore artik, oraya ucaklarimiz giremiyor tabii s400 korkusundan.
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kandilmiş arkadaş bombala bombala bitmedi
    Cevapla
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    kandil bu gune kadar bombalanıyor hiç azalma yok ust duzeyden ölen yok boş dagımı bombalıyorsunuz sizlerin istihbaratı yokmu gerçek koordinatları alıp degerlendirip direk kafalarına ininki tadı çıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi