Kilis'e iki roket düştü

Kilis şehir merkezine Suriye tarafından atılan 3 roket mermisi düştü, 3 kişi hafif yaralandı. Olay kentte büyük paniğe neden oldu.

GİRİŞ 01.05.2016 08:03 GÜNCELLEME 01.05.2016 14:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sabahki saldırının ardından bir çok daha yaşandı. Kilis şehir merkezine yine katyuşa roketatar mermisi atıldığı öğrenildi.

Kilis şehir merkezine iki roket atıldı, yaralılar olduğu bildirildi. Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre; roketlerin ateşlendiği IŞİD mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı. İHA'ların tespit ettiği mevzilerde bulunan IŞİD mensubu 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye tarafından atılan 2 katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezinde patladı. Çok sayıda araç ile evde hasar oluşan patlamalarda 4 kişi yaralandı.

Geçen 18 Ocak gününden bu yana 7’si Suriyeli 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’e, bu sabah 07.00 sıralarında Suriye tarafından yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roket atar mermilerinden ilki Şehit Sakıp Mahallesinde boş vatandaşların araçlarını park ettiği bölgeye düştü. Patlamalarda, bölgede bulunan 8 araç ile çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu.

1 ROKET DAHA DÜŞTÜ

Suriye tarafından atılan bir katyuşa roketatar mermisi saat 11.10 sıralarında Kilis’in Kartalbey Mahallesi’ne düştü. Sokağa düşerek patlayan roketatar mermisinden çevrede yaralananlar oldu. Böylece bugün kente düşen roket mermisi sayısı 3’e yükseldi.

2 İŞİD MEVZİİ VURULDU: 9 ÖLÜ

Öte yandan sabahki patlamanın ardından IŞİD denetimindeki Soran bölgesinde İHA ve radarlarla Katyuşa roket atışlarının yapıldığı tespit edilen IŞİD terör örgütüne ait iki mevzi, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar ile ateş altına alındığını ve imha edilen mevzilerdeki 9 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

YORUMLAR 21
  • osmanlı61 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye gel diyorlar sende gel Türkiye'yi Suriye'ye sokana kadar bu füzeler durmayacak acil karadan girilmesi lazım havadan girilmez Rusya pusuda bekliyor aç köpek gibi uçağımızı düşürecek tankla girsen işit İran eset saldıracak tek yol asker girecek karadan onada Türkiye cesaret edemiyor uzakdan anca obüsle dağları bombalıyoruz füzeleri attıran Rusya bizi Oray'a çekmek isteyende Rusya Türkiye'nin tek yapacağı iş işit mevzilerine doğru sınırları genişletip tam hedefi vurmak
    Cevapla
  • bir dost 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail filistinden gelen roketlerden nasıl korunuyorsa biz de öyle koruna biliriz. Hükümet çaresiz değil bir çözüm mutlaka vardır.
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler bunu her an yaşıyorlar işte.Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Dede Korkut 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye tarafindaki tum ermeni teror orgutu pyd mevzileri ve binalari imha edilmelidir. Teror orgutu pyd bayragi olan hersey toza cevrilinceye kadar bombalanmalidir
    Cevapla
  • maşallah 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallah fena atıyon yiyorsa kendin gitsene
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklı kullanmak bu kadar mı zor? Haberi okurken aklını kullanmayı beceremiyorsan yorum yapma. Haberde roketlerin IŞID bölgesinden atıldığı yazıyor sen tutmuş onları değil başkalarını cezalandırmaktan bahsediyorsun. Böyle yorumları okudukça ülkemizin geleceği adına üzülüyorum.
    Cevapla
  • Ak gencler 8 yıl önce Şikayet Et
    ermeni teror orgutu hdpkk li teroristler roketle saldiriyor biz hala dustu diyoruz roketler jupiter gezegenindenmi dusuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı