Erdoğan o kararı almasaydı...

Darbe girişiminin perde arkasının aydınlanması ile çok çarpıcı bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Erdoğan o kararı almasaydı...
Erdoğan o kararı almasaydı...
GİRİŞ 21.07.2016 10:25 GÜNCELLEME 21.07.2016 12:14
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Darbeci askerler verdikleri ilk ifadelerinde o gece kullandıkları silahları 'Muhafız Alayı'ndan aldıklarını itiraf etmişlerdi. Bu itiraf Erdoğan'ın yaklaşık iki sene önce verdiği kritik kararı akıllara getirdi.

MUHAFIZ ALAYI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KALMIŞTI

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe’ye taşınınca Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Çankaya Köşkü’nde kalmış, Erdoğan'ı özel eğitimli bir komando birliğinin korumasına karar verilmişti.  Alınan bu kadar o dönem çok konuşulmuş 'Erdoğan, muhafız alayına güvenmiyor mu' şeklinde eleştiriler yöneltilmişti.

O KARARIN ÖNEMİ ŞİMDİ ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  o dönem eleştiri oklarının hedefi olan kararının önemi 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası ortaya çıktı. Erdoğan, o gece darbecilerin ele geçirdiği Muhafız Alayı'nın olduğu bir yerde olsaydı durum çok daha kötü olabilirdi.

CELAL BAYAR'I DA MUHAFIZ ALAYI ALMIŞTI

Zira hatırlandığı üzere 27 Mayıs Darbesi'nde de Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı teslim alan kişi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Osman Köksal’dı. 



MUHAFIZ ALAYI DİREK KARARGAHA BAĞLI


96 yıl önce Cumhurbaşkanı'nı korumak için kurulan Muhafız alayı doğrudan Genelkurmay Karargâhı’na bağlı temsil özellikli tek alay.  BirlikCumhurbaşkanlığı’nın yanı sıra Genelkurmay, Başbakanlık ve Meclis’teki resmi karşılamalarda tören birliği olarak görev yapıyor.Abdullah Gül cumhurbaşkanıyken 2012’de imzaladığı kararnameyle Meclis’te olduğu gibi Çankaya Köşkü’nde de Muhafız Alayı’nın koruma-güvenlik görevine son vermişti.



ERDOĞAN ANINDA ‘EKS’ OLMUŞTU

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü köşe yazısında bu konuya değinerek, "Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhafız Alayı’nın koruduğu bir yerde olsaydı, anında “eks” olmuştu." diye yazdı.

YORUMLAR 39
  • nuh 7 yıl önce Şikayet Et
    c.başkanı koruma alayı değil. c.başkanı gözetleme alayı. çok doğru bir karar.
    Cevapla
  • Deli 7 yıl önce Şikayet Et
    V.murat gibi ordu dağıtılmalı muhammedi Aliye kurulmalı
    Cevapla
  • Independent 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin bu milletin bu vatanın sana ihtiyacı var Reis. Dik dur eğilme bu millet seninle!! Olana kadar değil ölene kadar arkandayız.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumbaskani korumalarını halktan seçse bence daha guvenilir olur.
    Cevapla
  • Vatanını Seven, 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhafız alayını yok edin dağıtın, jandarmayı içişlerine yani valiye bağlayın, Hele hele Adliyeler valinin ve kaymakamların üstünde yasayı değiştirin valiye ve kaymakama bağlayın, Hava ve deniz komutanları yata yata bir araya geliyorlar hükümet yıkmaya teşebbüs ediyorlar başka birimlerin emrine verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar