Gaziantep'te bilim merkezi kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Gaziantep'te bilim merkezi kurulacak
Gaziantep'te bilim merkezi kurulacak
GİRİŞ 14.12.2016 15:59 GÜNCELLEME 14.12.2016 15:59

Şahin, makamındaki ziyarette, Gaziantep’in insanlık tarihi kadar eski bir sanayi bölgesi olduğunu söyledi. 

Dülük Antik Kenti’nde Türkiye ve dünyanın ilk atölyelerinin kurulduğunu anlatan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim sanayi altyapımız dün bugün değil, insanlık tarihi kadar eski ve kurtuluş mücadelemizde 100 yıl önce atalarımız 11 ay aç susuz kaldığında sanayi altyapımızda yerli silahlar üreterek kendine göre inavasyon yaparak, bugün inavasyon haftaları yapıyoruz, tasarım diyoruz, ARGE diyoruz hepsi buradaki insanımızın yetişmişliğiyle kendi ürettiği çözümlemelerle o günün şartlarında dünyanın en büyük ordularına karşı büyük bir zafer kazanmış. İkinci bir Çanakkale var burada.” 

Kentin sanayi şehri olmasından kaynaklı ileri hedeflere gitme konusunda iddiaları olduğunu vurgulayan Şahin, sanayiyi merkeze alarak çalışmalar yaptıklarını belirtti. 
Yapılacak çalışmalarla Gaziantep’in Türkiye’nin iki katı büyüyeceğini ifade eden Şahin, “Bu sermayeyi, potansiyeli bu ülkeye kazandırmamız gerekiyor” dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü de sanayi şehri Gaziantep’in bölgenin en gelişmiş kenti olduğunu belirterek, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını aktardı. 
Özlü, kentin sanayi kapasitesi ve misafir ettiği Suriyelileri dikkate alarak özel bir model üzerinde çalışacaklarını dile getirdi. 

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziantep’te bir bilim ve teknoloji merkezi kuracaklarını kaydeden Özlü, “Son aşamaya geldik. Önümüzdeki günlerde Gaziantep’te bir bilim merkezi TÜBİTAK’ın içerisini donatacağı, Büyükşehir Belediyemizin işleteceği ve binasını hazırlayacağı bir bilim merkezi olacak. Bölgenin bir bilim merkezi olacak” diye konuştu. 

Bakan Özlü’nün bilim merkezi açıklamasının üzeride Şahin, “Sayın bakanımız bakan olduğunda hemen bilim merkeziyle ilgili çalışmamızı götürdük. O da Gaziantep 550 bin öğrencisi olan, 3 üniversitesi bulunan, yaklaşık 60 bin üniversite öğrencisi var. Ve Türkiye’nin en genç nüfusuyuz. Bilim merkezini hızlı bir şekilde kurmamız gerektiğini konuştuk ve sayın bakanımızın talimatiyla bugün Gaziantep yeni bir bilim merkezine kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi