Ethem Sarısülük davasında karar verildi

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi; mahkeme, cezayı adli para cezasına çevirdi.

Ethem Sarısülük davasında karar verildi
Ethem Sarısülük davasında karar verildi
GİRİŞ 19.12.2016 11:44 GÜNCELLEME 19.12.2016 12:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki yakınları ve taraf avukatları katıldı.Tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.Mahkeme başkanı, heyet tarafından delillerin ayrıntılı olarak incelendiğini, tarafların dinlenildiğini, araştırılacak başka bir husus kalmadığı için davayı karara bağlayacaklarını söyledi.

Her iki tarafın birer avukatına söz verilmesinin ardından son sözü sorulan sanık Şahbaz, "İstediğim, konunun özüne bakılması, adaletli karar çıkması. En ufak kasıtla hareket etmedim. Eylemci grubun yoğun saldırıları kayda geçmiştir. Havaya ateş ettim. Yoğun şekilde taşlara maruz kaldım. Ağaç kütüğü, beton kolonu değilim. O kadar taş atıldı. Bir olumsuzluk yaşanmaması için silahı havaya tuttum. Bu kaza yaşanmışsa eylemcilerin beni taşlamasından olmuştur." dedi.

PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a, "Meşru müdafaada kastı aşarak ölüme neden olma" suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hapis cezası, 10 bin 100 lira adli para cezasına çevrildi.

Karar sonrası müşteki avukatı ve yakınları, "Para cezası mı veriyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

 

YORUMLAR 10
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da Avrupada polis yargılanmıyor bile ..... adamlar soruşturma ya izin vermiyor...
    Cevapla
  • 06 06 7 yıl önce Şikayet Et
    Para cezasını da devlet ödesin. Polisin görevi teröristleri öldürmek... Hak yerini bulmuş. Bundan sonra polislerimiz daha rahat silahlarını kullansınlar... Ellerine sağlık. Sen bayrak yakacaksın, taş atacaksın, sonra da polis yargılanacak yok öyle yağma....
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Polisin görevini yapamaz hale getirilmemesi lazım. O parayı da devlet sağ cebinden alıp sol cebine ödesin bitsin. Yeter artık terör sevicilerine fırsat ve ortam verilmesin. Güvenlik görevlilerimizin eli kolu bğlanmasın.
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    polis silahini kullansin diyor siyasiler bakin bu bir ornek siyasiler önünü acsin kanunla polisde silah kullansin.
    Cevapla
  • dr.özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    hakimden Allah razı olsun doğru olanı adil olanı yapmış,polis görevinşi yaparken sorumlu o l a m a z.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı