Saatlerin geri alınmasıyla ilgili resmi açıklama! Kış saati...

Bu sene yürürlüğe giren kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin şikayetler üzerine saatler tekrar geri alınacak iddiaları ortaya çıkmıştı. Peki saatler geri alınacak mı? İşte kış saati uygulaması ilgili son dakika gelişmesi

Saatlerin geri alınmasıyla ilgili resmi açıklama! Kış saati...
Saatlerin geri alınmasıyla ilgili resmi açıklama! Kış saati...
GİRİŞ 29.12.2016 09:54 GÜNCELLEME 29.12.2016 09:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Saatler ne zaman geri alınacak? Saatler geri alınacak mı sorusunun cevabını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verdi. Kurtulmuş herkesin merak ettiği konuyla ilgili son noktayı koydu.

SAATLER GERİYE ALINACAK MI?

Yaz saati tartışması ile ilgili bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Öyle bir çalışmamız yok. Yaz saati ile ilgili bir uygulama olmayacak. Geriye alma gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

YORUMLAR 10
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümeti meşgul etmek için onanan bir oyundur. Sakın inanmayınız.
    Cevapla
  • milletin avukatı 7 yıl önce Şikayet Et
    Normal olan saat bu saat diğer saat biyolojik psikolojik dengeyide bozuyor ve israfa yol açıyordu. Saat 15.30da akşam oluyor ve öncesinden hava karardığı içinde elektirik yanıyor israfa yol açıyordu. Böyle tüm gün gün ışığından FAYDALANMA TARTIŞMASIZDIR. Erken gidip erken gelinmiş oluyor gün kararmadan eve.. Öğlen Namazıda normal saatinde ve çalışanlar ile memurlar için gayet güzel KARDEŞLERİM. Diğer türlü hiç 11.15 te öğlen olur mu. SAATLERLE DAHA OYNANMASIN VESSELAM.. YA ALLAH CC.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyuna gelmeyelim
    Cevapla
  • naniiii 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki sabah gün doğmadan uyanıp işe okula gidince tasarrufmu yapıyoruz bu ne saçmalık ikiside aynı şey. daha ilk okula giden çocuklar imsaktan yarım saat önce ders başı yapmış oluyorlar.sabah gün doğmadan gişeokula başlarsan gün ışığının neresinden faydalanıyorsun......vesselam
    Cevapla
  • saatler 7 yıl önce Şikayet Et
    biraz erken kalkıyorum diye nıye mızmızlanıyorsunuz yahu
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir oyundur. Arapların saatıdır diye karşı geliyorlar. Oyunları bozulduğuna özgülüyorlar.
    Cevapla
  • saatler 7 yıl önce Şikayet Et
    sabah mis gibi havada kalkıp ıse gıdıyorsun hava gec kararıyor bak gunler uzamaya basladı ey ahalı sabah mı elektrık daha cok lullanılır aksam mı kurumları bı dusunun ey ahaliiii
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları elektrik tasarrufu değildir. Gündüz bile elektriklerini kapatmıyorlar. Hepsi yalan.
    Cevapla
  • çeto 7 yıl önce Şikayet Et
    sabah kalkma saatiyle sabah ezan saati birbirine yakın oldu böyle iyi.geri al ileri al saçmalığı bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı