Mevlüt Mert Altıntaş’ın soruşturmasına değiştirecek hamle

Rusyan'ın Ankarü Büyükelçisi Karlov’un haince öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın soruşturmasın dikkat çeken bir detaya ulaşıldı.

Mevlüt Mert Altıntaş’ın soruşturmasına değiştirecek hamle
Mevlüt Mert Altıntaş’ın soruşturmasına değiştirecek hamle
GİRİŞ 28.12.2016 12:49 GÜNCELLEME 28.12.2016 12:49

Gün geçtikçe Mevlüt Mert Altıntaş soruşturmasında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 19 Aralık günü bir sergide Ankara'da Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş ByLock’u yoğun kullanan kırmızı listedeki 10 FETÖ’cüyle sık bağlantı kurduğu ortaya çıkmıştı.

FETÖ'NÜN ŞİRKETİNDE...

Karar gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre bu listedeki iki isim FETÖ şirketlerinde çalışıyor. Katille en sık bağlantı kuran isimlerden biri örgütün medyasının amiral gemisi olarak bilinen Zaman gazetesinde idari personel. Diğeri ise Sürat Şirketi’nde çalışıyor. Bylock listesindeki bu kişilerin isimleri ise gizli tutuluyor. İsimler üzerinden yapılan araştırmayla katilin örgüt bağlantılarının ve suikast sürecinin ortaya çıkarılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

O PROGRAMLARI KULLANMIŞ

FETÖ ile görünür bir bağ kurmayan Altıntaş’ın bu nedenle Bylock’ta da kaydı yok. Kripto FETÖ’cülerin Bylock ve Eagle gibi mesajlaşma programlarına dahi sokulmadığı tespiti yapılıyor.

Görünmüz hale getirilen uyuyan hücrelerin, örgütten gelecek bir sonraki hamlede hedef saptırmak için kullanıldığı belirtiliyor. Uyuyan hücrelerin örgütle doğrudan ilişki kurmasına izin verilmiyor. Örgütle ilgili ele geçirilen belgelerde kripto olacak FETÖ’cülerin sosyal medya üyeliklerini kapatmaları, hizmet kurumlarına SMS dahi göndermemeleri, irtibat kurmamaları, hizmet kurumlarından kredi kartıyla alışveriş yapmamaları, hizmete ait gazeteleri okumamaları gibi talimatlar verildiği ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var