Tartışmalı atamada son dakika gelişmesi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atanan eşi Derya Bağ’ın istifa ettiğini açıkladı.

Tartışmalı atamada son dakika gelişmesi
Tartışmalı atamada son dakika gelişmesi
GİRİŞ 05.06.2017 14:37 GÜNCELLEME 05.06.2017 15:02
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, Bereketli İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ’ı Pamukkale Üniversitesinin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreteri olarak atamıştı. Atama tepkilere neden olurken, Rektör Bağ eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Bağ, “Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir.”

YÖK BAŞKANI İSTEDİ

YÖK Başkanı Yekta Saraç, eşini enstitü sekreteri olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ı arayarak, atama işleminin iptalini istedi. 

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun değildir.

Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 33
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaşa gelmişsin, Profesör olmuşsun, yetmemiş Rektör olmuşsun, bu atamanın etik olmadığını bilmiyor musun? Eşini oraya sekreter yapınca ne oldu, başın göğe mi erdi? Senin bu ülkeye, bu topluma, bu ümmete, ve bilime ne katkın olabilir ki?
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    acaba eş dosttan kaç kişiyi nerelere yerleştirdi onu araştırmak lazım
    Cevapla
  • Selman 6 yıl önce Şikayet Et
    Basına yansıyan eş-dost, hısım-akraba, ahbap çavuş ......... atamalarını görüyoruz. Ya basına yansımayanlar!!! KPSS niye var o zaman? Esasen bir ihbar hattı kurulması gerek. Üniversiteler, belediyeler mercek altına alınmalı.
    Cevapla
  • abdullah birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rektör Bey ayıp etmiş. Çalışmaya devam etsindi kadıncağız.
    Cevapla
  • Faruk KARA 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaniyetten uzak yapılan her yanlış atamanın üzerine de böyle neden gitmediniz daha önce? Neden sadece bu olay özel seçildi? Buna benzer yapılan diğer hakkaniyetten uzak atamalar yapılırken neredeydiniz? Kpss şartı aranmadan alınan belediye sözleşmeli personeline KPSS’SİZ bedavadan kadro verilirken neredeydiniz? Diğer üniversitelerde buna benzer atamalar hiç mi olmadı? Her yapılan yanlışın üzerine gidin samimiyet ortaya çıksın, hakkaniyet tecelli etsin…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'