TBMM'de bir ilk! 92 yıl sonra değişti

TBMM İçtüzüğünün değişerek frak giyme zorunluluğunun kaldırılmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman ilk kez takım elbiseyle oturumu yönetti.

GİRİŞ 23.09.2017 16:14 GÜNCELLEME 23.09.2017 16:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yönettiği oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oturumu izleyeceği açıklanmıştı. 

FRAK KALKTI

11 Ekim 1925'te kararname ile getirilen TBMM Başkanı ve Meclis Başkanvekillerinin frak giyme zorunluluğu geçtiğimiz günlerde yapılan içtüzük değişikliğiyle kaldırılmıştı.

TAKIM ELBİSE GİYDİ

TBMM Başkanı Kahraman, İçtüzük değişikliğiyle frak giyme zorunluluğunun kaldırılmasının ardından, ilk kez Divan'a koyu renk takım elbise ve kravat ile çıktı.

Kavaslar da yakaları ve kol manşetleri yeşil olan siyah takım elbise ile kravattan oluşan yeni kıyafetleriyle Genel Kurul'da görev aldı.

YORUMLAR 3
  • bjk5656 6 yıl önce Şikayet Et
    çok saçmaydı iyi oldu
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılık kıyafet şapka vs.inkilapların temeli batı modasıdır Kravat Frak vs.fransızların ingilizlerin giyim modelidir.Bizim özümüzü yansıtmaz hele hele batılıların şapkaları pantolon daha da ileriye gidilip bayanlarda kısa mini etek ve erkeklerin giyindiği pantolonların dar kesimleriyle bu millet imanını dinini muhafaza edemedi amaç ahlaken yıkmaktı müslümanları..Şeriate göre giyinmeli Osmanlı da olduğu gibi..Özümüze dönmeliyiz..İnşaAllah daha güzel gelişmeler olacak helal sana Reisim...
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    inşAllah o günleri hasretle bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü