Başbakan 'Açık kapandı' deyip sayı verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesinde akademik yıl açılışı ve Harp Enstitülerinin eğitime başlaması dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Başbakan 'Açık kapandı' deyip sayı verdi
Başbakan 'Açık kapandı' deyip sayı verdi
GİRİŞ 01.11.2017 16:16 GÜNCELLEME 01.11.2017 17:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Hükümet olarak bu kurumumuza da her zaman sahip çıkacağız. Bu yapısal dönüşüm gerçekleşmiştir, bundan sonra da devam edecektir" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

- 15 Temmuz'dan sonra aldığımız tedbirlerden bir tanesi de silahlı kuvvetler ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasıydı. Gereken adımları titizlikle attık ve bugün akademik yıl açılışını yaptığımız Milli Savunma Üniversitesi de bu alınan kararlardan bir tanesidir.

AÇIK KAPANMIŞTIR

- 15 Temmuz'da bu kurumlarımıza verilen tahribat ve buradaki insan kaybımız, öğrenci kaybımız süratle telafi edilmiş, az önce rektörümüzün bana verdiği bilgilere göre, Harp Akademileri, Harp Okulları, astsubaylar ve akademilerde 15 Temmuz öncesi Jandarma'yı, GATA'yı ve Sahil Güvenliği çıkardıktan sonra toplam sayı 9 bin 828. Bugün bu sayı 9 bin 832'dir. Dolayısıyla bu konuda hiçbir zafiyet kalmamış ve süratle buradaki açık kapatılmıştır. Buna Jandarma'yı, Sahil Güvenliği, GATA'daki öğrencileri koyarsanız daha önceki 16 bin seviyesi neredeyse yakalanmış gibi gözüküyor. Bir yıllık süre içerisinde istediğimiz hedeflere ulaşmak, 15 Temmuz gibi büyük bir travmadan sonra önemli bir başarıdır.

- Bu alçak örgütün ülkemize yaptığı ihanetin boyutları her geçen gün daha da açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bakın, 15 Temmuz darbesi sonrası görevlendirmelere göz attığınızda nelere rastlıyoruz. İstanbul Valisi, Hava Harp Okulu Komutanı. TRT İstanbul Radyosu Müdürü, Hava Harp Okulu Alay Komutanı. İş Bankası Genel Müdürü, Hava Harp Okulu Dekanı. Böyle atamalar yapmışlar. Harp Okulunun hocalarının görevi darbe yapıp kurumların başına geçmek mi? Dolayısıyla bu ve buna benzer tehditlerin ülkemizde bir daha yaşanmaması, bu kurumlarımızın milletle bütünleşmesine bağlıdır.

- Bölgemizin stratejik konumunu da göz önüne aldığımızda, Türkiye'nin hem savunma sanayisine hem caydırıcılık kabiliyetine yönelik adımlarını artan bir tempoda sürdürmesi kaçınılmaz.

- Günümüzde bildiğiniz gibi, tehdit algıları gittikçe değişiyor. Artık 50 yıl önceki, 10 yıl önceki tehdit algısı ile bugünkü tehdit algısı aynı değil. Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlıklar daha da önem kazanıyor.

YORUMLAR 5
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    kapsamlı bir bedelli askerlik uygulaması gelmelidir...
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    benim oğlum 4. sınıftayken harp okulu kapatıldı oğlumun elinden subay olma hakkı alındı şimdi asgari ücretle bir firmada çalışıyor eğer fetö ile ilgisi varsa en ağır şekilde gereği yapılsın bu haksızlığın biran evvel giderilmesini bekliyoruz sayın başkanımızdan
    Cevapla
  • zeynep yazici 6 yıl önce Şikayet Et
    sayin başbakanım, sözleşmeli memurlara ne zaman kadro verilecek.
    Cevapla
  • omer faruk yazici 6 yıl önce Şikayet Et
    sayin başbakanim,sozleşmeli memurlara kadro ne zaman verilecek
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli Savunma Üniversitesi bence Askeri alanda Türkiye nin başardığı en büyük Devrim olmuştur, belli başlı kliklerin değil Milletin Ordusunun önündeki en büyük engel aşılmıştır. Allah(cc)zeval vermesin. Amiin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!