Trafikteki o uygulamayı kaldırabiliriz ama...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maket araç uygulaması ile ilgili, “Maket araç uygulamasını kaldırabiliriz ama sonuçlarının olumlu olduğunu belirtmek isterim” açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 16.11.2017 16:16 GÜNCELLEME 17.11.2017 09:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maket araç uygulaması ile ilgili, “Maket araç uygulamasını kaldırabiliriz ama sonuçlarının olumlu olduğunu belirtmek isterim” açıklamasını yaptı. 

KALDIRABİLİRİZ

İçişleri Bakanı Soylu, ATO Congresium’da düzenlenen 8’inci Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nde, “En çok tartışılan meselelerden bir tanesi maket araç uygulamasıdır. Bazen bizi ‘Tuzak radar uygulamasını kaldırdınız ama maket araç uygulamasıyla karşı karşıya bıraktınız’ diye eleştiriyorlar. Bunu kaldırabiliriz de ama sonuçlarının olumlu olduğunu belirtmek isterim. Gerek kazalarda, gerekse de ölümlü kazalarda ve yaralanmalarda yüzde 6’nın üzerinde bir iyileşme olduğunu görüyoruz” dedi.

1 Temmuz’dan itibaren uygulanan hız koridorundan elde edilen sonuçları da paylaşan Bakan Soylu, “Ölümlü kazalarda yüzde 9 oranında bir düşüş, ölü sayısında da yüzde 6’lık bir azalış söz konusudur. 2011-2020 arasında kazalarda, ölümlü kazalarda yüzde 50 azalışı sağlamak hususundaki kararlılığımız devam etmektedir. Bugün yüzde 29’lardayız ve tüm kurum ve kuruluşlarımızla bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Hız yerinde ve kullandığın arabanın durumuna göre yapılmalı şahinle porşeyi ve benzerlerini bir tutmamak gerekir bakımlı araba başka bakımsız başka trafik de muayenesi olmayam bir dünya araba var sarhoş bir sürü maganda var kurala uymayan dolu bir hız a takılmış gidiyoruz bunları bildirenlere mükafat yerine ceza veriliyor deve misali her yer yamuk allahım bizi koruyorda ayakta duruyoruz istemem ama bu memlekette kazalar çok az bile oluyor diye düşünüyorum inşallah hiç olmaz ama tedbir bizden takdir Allahtan özlediğim günlerin ülkemize gelmesini bu cuma saatinde niyaz ediyorum hayırlı cumalar diliyorum hepimize.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    İşi taa en başından çözseniz daha kolay olmaz mı? Ehliyetleri peynir ekmek gibi dağıtmasanız mesela. Ehliyet alanların kaç tanesi trafikte araba kullanabiliyor? Ehliyeti alalım yavaş yavaş öğreniriz mantığı var bizde.
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye itiraz hastalık haline gelmemeli, fazla şimarıklığa gerek yok, yapılan uygulama insanların yararına.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Trafik denetimlerini eleştirmek, gereksiz bir eleştiri. Radar koyarsın bir dert, koymazsın ayrı bir dert. Radar olmaz hızlı gidip kaza yapar, denetim yapılmıyor diye devleti suçlar, kurala uymaz ceza yer devleti suçlar. Bu ne pehriz ne lahana turşusu.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Her elestri hakli degildir maketlerde durmali radar levhalarida olmamali radar levhasi olan yerde hiz sınırına uyuluyor olmadigi yerde uyulmuyor hiz sınirlari kanun yonetmelikle belli levha olsun olmasin herkes kurallara uymali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Yıldızların altında tarihi yolculuk