Jandarmanın yeni gözlüğü: Takbul

İzmir'de yapılan operasyonda Jandarma Genel Komutanlığı ve ODTÜ’lü bilim insanlarının ortaklaşa geliştirdiği bilgisayarlı tarama sistemi ‘Takbul’ gözlük kullanıldı.

Jandarmanın yeni gözlüğü: Takbul
Jandarmanın yeni gözlüğü: Takbul
GİRİŞ 11.02.2018 09:53 GÜNCELLEME 11.02.2018 09:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İzmir'de jandarma ekipleri zehir tacirlerine göz açtırmıyor. İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri, Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan bir annenin “17 yaşındaki oğlum uyuşturucu kullanıyor, bu bataktan kurtarın” diyerek yaptığı şikâyetin ardından harekete geçti. 

Lise öğrencisi genci takibe olan ekipler, uyuşturucu aldığı ‘torbacı’lara tek tek ulaştı. Soruşturmada, özellikle gençlere ve eğlence merkezlerine uyuşturucu satan 15 kişinin isimleri belirlendi. 

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, havadan ‘drone’ destekli ve eğitimli köpeklerle yapılan operasyonda, uyuşturucu satıcılarının zehirlediği 2’si 17 yaşında 22 genç de uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alındı.

BASKINLARDA 'TAKBUL' GÖZLÜK KULLANILDI

37 kişi ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. 42 ev, işyeri ve kahvehaneye yapılan baskınlarda, Jandarma Genel Komutanlığı ve ODTÜ’lü bilim insanlarının ortaklaşa geliştirdiği bilgisayarlı tarama sistemi ‘Takbul’ gözlük kullanıldı.

YORUMLAR 18
  • Truth 6 yıl önce Şikayet Et
    Murat... çok düşünmeden yazmızşın. Yerli teknolojiyi övdük.gurur duyuyoruz. ona hiçbir laf yok. Sade daha estetik görünebilir dedik. Sende abarttın. Yan yattığımız yok. Herkesin ayrı işi ve mesleği var. Beğenmediysen kendin yap diyorsun. Ben dizayncı değilim. Burda yazan avukat, inşaatcı, taksici nasıl dizayn yapsın? Senin dediğin işmi?
    Cevapla
  • bjk25 6 yıl önce Şikayet Et
    bir de ÖDTÜ de böyle şeyler de mi oluyormuş bildiğim tek yaptıkları eylem
    Cevapla
  • fuat 6 yıl önce Şikayet Et
    eylemleri oddünün sosyal demokratları yapıyor. bu icadlar oddülü muhafazakarların :)
    Cevapla
  • Truth 6 yıl önce Şikayet Et
    Takbul un teknolojisine helal olsun ama daha estetik olabilirdi. O resim dedem elektrik faturaya bakarken hatırlattı :)
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Emrin olur. Sen yan gel yat biz gorunmeyen gozlugude yapariz. Elin gavuru yapsa bu gozlugu aman ne guzelmis biz neden yapamiyoruz dersiniz. Ama biz yaptik mi estetikten tut demedik laf birakmazssiniz.
    Cevapla
  • Truth 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji iyide estetikte önemli. O fotoğraf dedem elektrik faturasına bakarken hatırlattı :)
    Cevapla
  • sonuc :;) 6 yıl önce Şikayet Et
    sahislar cikartildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla serbestmi birakildi :) ben bir adami 4 defa uyusturucu nedeniyle yakaladigimi adamin 1 ay sonra geri dondugunu gordum yakalamak kolay ama karsiligi boyle olmamali....
    Cevapla
  • maho 6 yıl önce Şikayet Et
    hülya Koçyiğit haklı beyler.çok özgür bir ülkeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...