Listenin başındaydı! 5 numara yakalandı

Uluslararası en çok aranan teröristlerin başında gelen DEAŞ’ın 5 numarası İsmail el-Ithawy, casusluk filmlerini aratmayan bir takiple Türkiye’de yakalandı.

Listenin başındaydı! 5 numara yakalandı
Listenin başındaydı! 5 numara yakalandı
GİRİŞ 18.02.2018 07:12 GÜNCELLEME 18.02.2018 07:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak’ta DEAŞ’a karşı başlatılan operasyonun ardından yasadışı yollardan Türkiye’ye kaçtığı belirlenen el-Ithawy, Türk-Irak istihbaratının ortak çalışmasıyla takibe alındı. Türkiye’de saklandığı örgüt hücresinde yakalanan el-Ithawy, 14 Şubat’ta Irak’a iade edildi.

6 GÜNLÜK SORGU

El-Ithawy’in 8 Şubat’ta Türkiye’de yakalandığı ve 6 gün boyunca sorgulandığı öğrenildi. DEAŞ lideri Bağdadi’nin en yakın isimlerden olan el-Ithawy’in, DEAŞ’ın Irak din şurası liderliğini yaptığı, infaz ve idam fetvaları verdiği de ortaya çıktı. El-Ithawy’in yasadışı yollardan nasıl Türkiye’ye girdiği de belirlendi. El-Ithawy’in, Irak’tan önce örgütün merkezi konumundaki Rakka’ya gittiği, Rakka’ya yönelik operasyonların ardından da YPG’nin kontrolündeki bölgeden geçerek insan kaçakçıları aracılığıyla Türkiye’ye yasadışı yollardan giriş yaptığı öğrenildi. El-Ithawy’in yasadışı yollardan Türkiye’ye kaçtığı bilgisi üzerine Türk-Irak istihbaratı ortak çalışma başlattı. El-Ithawy’in yakalanmasının ardından Irak merkezi hükümeti ile bağlantıya geçildi ve Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı ekiplere teslim edildi.

ABD tarafından başına ödül konarak aranan İsmail el-Ithawy’in Irak’ta CIA ekiplerince de sorgulandığı ve Irak’taki sorgusunun ardından ABD’ye verilebileceği öne sürüldü.

YORUMLAR 5
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    CIA adamı zaten YPG bölgesinden kaçırmış. Şimdi CIA'ye teslim edilip yurt dışına kaçırılacak. Bir adamlarını daha bölgeden çıkartmış olacaklar. Bağdadi'ye yakınsa CIA'dir.
    Cevapla
  • alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    iyimis turkiyeden on kapidan girsin amerikada arka kapidan ciksin daha sonra tekrar tekrar boyle culsuzlari yine biz toparliyalim
    Cevapla
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd'ye verilecekmiş. O halde neden sağ yakalandı?
    Cevapla
  • vefasızlar 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye vereceklerini bile bile neden verdiniz hiç iyi bir şey yapmamışsıniz
    Cevapla
  • seref 6 yıl önce Şikayet Et
    ne diye teslim ediyoruz onu anlamış değilim amerika bize vermiyormu iade ediyormu baska avrupa ulkeleri bizde vermiyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'