Marmara'daki hayalet gemiler havadan görüntülendi

Marmara denizinde mürettebatı tarafından terk edildiği için batan, karaya oturan ya da batmak üzere olan hayalet gemiler havadan görüntülendi.

GİRİŞ 20.02.2018 17:05 GÜNCELLEME 20.02.2018 18:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marmara denizinde iflas ve haciz işlemleri nedeniyle kaderine terk edilmiş çok sayıda gemi bulunuyor. Bu gemilerden biri de, bir süre önce Zeytinburnu açıklarında lodosun etkisiyle karaya oturan Tallas isimli kuru yük gemisi. Bağlı olduğu şirket iflas edince kaderine terk edilen gemi denizde yan yattı ve lodosunda etkisiyle Zeytinburnu’nda karaya oturdu. Hacizli olduğu için mürettabatı tarafından terk edilen ve batıp bir yıl önce karaya oturan Bereket isimli yük gemisi ise 2014 yılından beri Marmara denizi açıklarında akıbetini bekliyor. Şu an dörtte üçü sular altında olan ve yalnızca üst güvertesinin göründüğü gemi ulaşım ve çevre açısından ciddi tehlike oluşturuyor. Mürettebatı tarafından terk edilen ve akıbeti belli olmayan bu hayalet gemiler drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde Tallas gemisinde meydana gelen hasar ve Bereket isimli gemiden denize sızan kimyasal atık gözler önüne serildi. Marmara denizi açıklarında terk edilen tüm bu gemilerin ortak özelliği ise çevre ve insan sağlığı için risk teşkil ediyor.

YORUMLAR 3
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar cevreye verecegi zararlarda dusunulerek devlet tarafindan denizden cikartilip maliyeti firmaya yuklensin aksi takdirde hurda olarak satilip devlet alacagini alsin
    Cevapla
  • Svr 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara Devlet el koyarak, savunma sanayide kullanılmak üzere Aselsana' a teslim edilmesi gerekir.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bu gemilerle ilgili bir işlem başlayacak bu haber de bunun kamu oyu yoklamasıdır :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik