MİT tespit etti, F16'lar vurdu!

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirilen terörist grubun, MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat desteğiyle tespit edildiği bildirildi.

GİRİŞ 19.05.2018 12:50 GÜNCELLEME 20.05.2018 14:31
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Ovacık kırsalında dün 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detaylarına AA muhabirleri ulaştı. 

Terör gruplarına karşı düzenlenen operasyonlarda bölge müdürlüğü ekipleri ile önemli istihbarat desteği sağlayan MİT, dün de Tunceli'nin Ovacık kırsalında bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubunun, karakol ve üs bölgelerine eylem hazırlığında olduğunu belirledi. 

 

 

MİT TESPİT ETTİ

MİT'in Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yaptığı bilgi paylaşımının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki bölgeye Jandarma Özel Harekat birlikleri sevk edildi. 

Birlikler teröristlerin muhtemel geçiş bölgelerini tutarken, operasyon sahasına yönlendirilen insansız hava araçlarıyla (İHA) keşif ve gözetleme çalışması yapıldı. 

İHA'LAR YERLERİNİBELİRLEDİ

İHA'ların yaptığı keşif ve gözetleme çalışmaları sonrasında, terörist grup Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki Yoğunçam köyü kırsalında tespit edildi. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığından destek istendi. Ardından Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar, terörist grubun bulunduğu alanı ateş altına aldı. Hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.  

Özel harekat birliklerinin, MİT ile koordineli olarak bölgedeki operasyonları sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 79
  • Hamidye Suvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık Mehmetçiğimiz.
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun yiğitler
    Cevapla
  • veysel kaleli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde mit diye bi istihbarat varmıydı ya zahmet etmisler
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    mit ten benim bi isteğim olacak pkk nın en büyük kaynağı uyuşturucu imha edilsin özellikle ankara ve istanbuldaki ve ilçelerindeki uyuşturucu çeteleri ve liderleri tespit edilip yakalansın istiyorum işte ozaman pkk ya en büyük darbe vurulmuş olur yeter artık hergün gençleri görüyoz madde kullanıyolar dayanamıyoruz üzülüyoruz zombi gibi geziyolar gençlerin hali perişan analar babalar perişan özellikle ankara da gençlerin çoğu uyuşturucu kullanıyor
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim başta recep tayyip erdoğanın ,dava daşlarının, askerimizin ve polisimizin yâr ve yardımcısı olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...