‘Uzay ülkesi’ Asgardia devlet başkanını seçti

‘İlk uzay ülkesi’ olma hedefiyle yola çıkan Asgardia, örgütlenmesini tamamladı ve devlet başkanını seçti. Aynı zamanda oluşumun ‘gurusu’ konumundaki Azeri iş insanı Igor Ashurbeyli’nin devlet başkanı seçildiği tören, önceki gün Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.

GİRİŞ 27.06.2018 07:04 GÜNCELLEME 27.06.2018 09:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Euronews'in haberine göre, önceki gün Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen törende konuşan ‘Devlet Başkanı' Ashurbeyli, bugünün insanlık tarihindeki en önemli olaylardan biri olarak kitaplara geçeceğini söyledi. Tüm bakanlıkların ve hükümet kurumlarının da oluşturulduğunu söyleyen Ashurbeyli, böylelikle insan türünün kurduğu ilk uzay cumhuriyeti olduklarını ifade etti.

Uzay ülkesi Asgardia’nın hedefleri arasında, 5 yıl içinde Dünya yörüngesine bedava internet yayını yapan uydular yerleştirmek, 10-15 yılda da uzay yolculukları için mekikler inşa edip 25 yıl içinde Ay’da bir yerleşim yeri kurmak bulunuyor.

 

200 binden fazla üyesi bulunan ve Birleşmiş Milletler’e üye olmayı da hedefleyen Asgardia’nın bayrağı ve milli marşı da var.

VATANDAŞ OLMAK YILLIK 100 EURO

 Asgardia'nın internet sitesinden kayıt olmak ücretsiz. Fakat meclise seçilebilmek gibi vatandaşlık ayrıcalıklarından faydalanabilmek için üyelerden 100 euro miktarında yıllık ücret isteniyor.

'FAHİŞ VERGİ OLMAYACAK' GARANTİSİ

Şimdilik gönüllü bağışlarla finansman sağlayan topluluk, ileride oluşturulacak vergi sistemiyle para sorununa çare bulmayı hedefliyor. Bununla birlikte ‘Devlet Başkanı' Ashurbeyli, vergilerin fahiş oranda olmayacağı konusunda üyelere garanti de veriyor.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SAYIDA ÜYE VAR

Dünya'nın 200 farklı ülkesinden üyesinin olduğunu söyleyen toplulukta en fazla üyesi olan ikinci ülke ise Türkiye. Toplamda 22 393 üye ile Türkiye, 26 689 üyesi olan Amerika Birleşik devletlerinden sonra geliyor.

YORUMLAR 8
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni nesil saadet zinciri gibi birşey heralde
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya yörüngesine bedava internet yayını yapan uydular yerleştirmek... İşte bu olursa dünyada işsizlik oranı mükemmel derecede yükselir.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu uzay devletini Türkiye'de mi kuracaklar? Vay memleketimizin haline..
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da yaşamasını beceremeyen insan Dünya da ilk uzay cumhuriyetini kuruyor ve uzay'a gidip yaşayabileceğini zannediyor.
    Cevapla
  • cevat 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl fakir bir ülkeyiz ki bu saçmalığa bile verecek para bulabiliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!