Kartal'da istinat duvarı çöken inşaat mühürlendi

Kartal'da istinat duvarı çöken inşaat nedeniyle işçiler ve bitişikteki binada oturanlar kavga ederken, belediye ekipleri inşaatı mühürledi.

Kartal'da istinat duvarı çöken inşaat mühürlendi
Kartal'da istinat duvarı çöken inşaat mühürlendi
GİRİŞ 02.08.2018 19:48 GÜNCELLEME 02.08.2018 19:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kartal Yakacık Yeni Mahallesinde saat 16.00 sularında bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, inşaatın bitişiğinde bulunan binalarda oturan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Çökme sonrası inşaatın çevresinde evleri bulunan vatandaşlar ile inşaat sahibi ve çalışanlar arasında tartışma sonrası arbede yaşanırken, olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi.

Olaya tepki gösteren vatandaşlardan Zeki Aydoğdu 6 aydır devam eden inşaatla ilgili olarak şikayetçi olduklarını fakat bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. İnşaatın bitişiğindeki evlerinin çökme tehlikesi yaşadığını öne süren 

Aydoğdu, binada yaşayanların tehlike içerisinde bulunduğunu iddia etti. İnşaat başladığından bu yana gerekli önlemlerin alınmadığını savunan Aydoğdu, yetkilileri göreve davet etti.

Polis ekipleri arbede yol açan vatandaşları yatıştırırken, zabıta ekipleri ilk incelemelerin ardından inşaattaki çalışmalara son vererek mühürledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yerlere bina yapılmaz niye izin veriliyor.yetkili denen kişiler ne yapıyor.
    Cevapla
  • <8/] 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul mu yoksa İstinatbul mu anlamadım :) Kastamonuda daş düşebülü ayu çıkabülü derler, İstanbul için ise istinat duvarı yıkılabülü mü diyeceğiz?
    Cevapla
  • Denetim tatilde'mi? 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülkelerde böyle hiç olmuyor, hukuk sistemi ve çalışan elemanlar eğitimli, zaten trafik'den bu iyi anlaşılıyor. Bizim yaklaşık 70-90 sene mesafemiz kaldı, hadi kolay gelsin.
    Cevapla
  • OĞUZBEY 5 yıl önce Şikayet Et
    olmayaki mütehaitler bina duvarlarından sonra istinat duvarından damı mazeme çalar oldularda bukadar çöküm yaşanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman